Βαριές κουβέντες κατά Σιζόπουλου από τους διαφωνούντες-«Ψέμα, θράσος, αλαζονεία»

Νέα επίθεση εναντίον του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου εξαπολύει η «Ομάδα Πρωτοβουλίας για ένα Δημοκρατικό Συνέδριο», η οποία τον χαρακτηρίζει αμετανόητο και προκλητικό. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή της δηλώσεις του προέδρου της ΕΔΕΚ σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι στο κόμμα, μετά τη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής, όπου εκατοντάδες ΕΔΕΚίτες διατράνωσαν το αίτημα τους για νέο Συνέδριο, όπου έκανε λόγο για φραξιονιστές που θέλουν να κάνουν ζημιά στο κόμμα, η Ομάδα Πρωτοβουλίας περνά στην αντεπίθεση. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως, «Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, αντί να προβληματιστεί με τη μαζική παρουσία των μελών του κόμματος και την απαίτηση για ένα δημοκρατικό συνέδριο, στη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής, βγαίνει στην επίθεση με το γνωστό αλαζονικό του ύφος».

Επιτίθεται κατά πάντων, συνεχίζει η ανακοίνωση, «χαρακτηρίζοντας φραξιονιστές τους εκατοντάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες που τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στο καταστροφικό έργο του και να απαιτήσουν τη σύγκληση ενός δημοκρατικού συνεδρίου».

«Με μοναδικά όπλα του, για άλλη μια φορά, το ψέμα και την παραποίηση όλων των γεγονότων», σημειώνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας και στη συνέχεια παραθέτει πέντε σημεία-απαντήσεις προς τον κ. Σιζόπουλο:

  • Ψεύδεται ασύστολα και παρουσιάζει όπως τον βολεύει την πρόταση μας για ένα δημοκρατικό συνέδριο. Ισχυρίζεται ότι η πρόταση μας προνοεί συνέδριο στην βάση του μητρώου μελών του 2017, αποσιωπώντας τη συνέχεια της πρότασης που δεκάδες φορές έχουμε υποβάλει. "Το μητρώο του 2017 από το οποίο θα αφαιρεθούν όσοι αυθαίρετα και παράνομα προστέθηκαν από τον ίδιο και στο οποί θα προστεθούν όσοι νόμιμα και καταστατικά ως μέλη έκτοτε." Αυτή είναι η πρόταση μας και σε αυτή θα επιμένουμε γιατί μετά το μητρώο του 2017 τίποτε δεν υπάρχει που να μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης. Εκτός και αν αμφισβητεί και το μητρώο με το οποίο εκλέχτηκε πρόεδρος; Το χαλκευμένο μητρώο που έχει κατασκευάσει, με τις πάνω από 600 παράνομες εγγραφές και τις , καμιά σχέση δεν έχει με τα πραγματικά μέλη της ΕΔΕΚ.
  • Είναι εκλεγμένος, λέει, και αυτός και τα όργανα του από ένα συνέδριο "νόμιμο και δημοκρατικό" που συγκάλεσε στην βάση των προνοιών του καταστατικού. Μόνο γέλια προκαλεί ο ισχυρισμός του όταν είναι γνωστό σε όλους ότι το περί ου ο λόγος συνέδριο που τον ανέδειξε "πρόεδρο" της ΕΔΕΚ για άλλα πέντε χρόνια το έχει συγκαλέσει με προειδοποίηση 24 ωρών και σ’ αυτό κατάφερε να μαζέψει μόνο 90 άτομα!..
  • Ισχυρίζεται, και πάλι ψευδώς, ότι κανένας δεν ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του για δημόσιο διάλογο, όταν από την πρώτη στιγμή που τόλμησε κάτι τέτοιο , άμεση ήταν η απάντηση του Μιχάλη Τερέπεη για αποδοχή. Τώρα προκαλεί, ψευδόμενος, με το ισχυρισμό ότι κανένας δεν ανταποκρίθηκε.
  • Θα οργανώσει, λέει, "συνέδριο δι’ αντιπροσώπων". Πενία τέχνας κατεργάζεται. Ξέρει ότι δεν μπορεί να διοργανώσει κανονικό μαζικό συνέδριο και καταλήγει σε μανούβρες και σε αλχημίες με την θεωρία ότι θα εκλέξουν αντιπροσώπους οι τοπικές οργανώσεις και οι επαρχιακές συνδιασκέψεις.
  • Στις ονομαστικές αναφορές του που θίγουν και προσβάλλουν συναγωνιστες δεν θα απαντήσουμε. Αυτός είναι ο άνθρωπος, αυτό είναι το ήθος του. Θα του πούμε και το εννοούμε πως "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί"

«Πάνω στο ψέμα και στο θράσος του, λοιπόν, στήνει την προπαγάνδα του για να μας δηλώσει εμμονικά ότι τίποτε δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει ή να αποδεχτεί στην ΕΔΕΚ που έχει οικοδομήσει ή καλύτερα που έχει αποδομήσει», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Δηλώνει, δηλαδή», συνεχίζει η Ομάδα Πρωτοβουλίας, «ότι θα συνεχίσει την καταστροφική του δράση με όσους από συμφέρον ή αφέλεια ή κακώς νοούμενο κομματικό πατριωτισμό τον ακολουθούν. Φαίνεται ότι η σφραγίδα της ΕΔΕΚ συνεχίζει να είναι χρήσιμη για πολλά. Αυτή μόνο τους ενδιαφέρει. Δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αφουγκραστούν την φωνή και την αγωνία της πλειοψηφίας των ΕΔΕΚιτών, όπως αυτή ακούστηκε από εκατοντάδες μέλη στη συγκέντρωση της Κυριακής».

«Η απαίτηση και ο αγώνας για ένα δημοκρατικό συνέδριο θα συνεχιστεί. Ούτε η δημοκρατική παράδοση ούτε η συνολική ιστορία της περήφανης ΕΔΕΚ θα ανεχθούν μια κλίκα να οδηγήσει στην διάλυση το κόμμα μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριξαν καρφιά κατά Σιζόπουλου, ζήτησαν δημοκρατικό Συνέδριο οι ΕΔΕΚίτες (video)

Τι είχε δηλώσει ο Σιζόπουλος

Κληθείς την περασμένη Δευτέρα να σχολιάσει τη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας, ο Μαρίνος Σιζόπουλος διερωτήθηκε, «πώς είναι δυνατόν κάποιοι οι οποίοι παρευρέθηκαν και ψήφισαν τις διαδικασίες του συνεδρίου, συμμετείχαν ως υποψήφιοι είτε με το να ψηφίσουν είτε με ενεργή εμπλοκή, εκ των υστέρων και μετά τα αποτελέσματα που υπήρχαν στις επαρχιακές συνδιασκέψεις να δηλώνουν ότι θέλουν ένα νέο συνέδριο;».

Στη συνέχεια διερωτήθηκε, «στη βάση ποιου μητρώου θέλουν να γίνει το νέο συνέδριο όταν ήδη το μητρώο που βρίσκεται στην κατοχή τους όπως ισχυρίζονται, από πλευράς δικαστηρίου με απόφαση δικαστηρίου έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει υποστεί αλλεπάλληλες και πολλαπλές παρεμβάσεις;».

«Άρα λοιπόν», συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «όλα αυτά είναι δικαιολογίες. Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και αποσκοπούν στο να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του κόμματος και να αποδυναμώσουν τον όποιο ρόλο το κόμμα θα μπορούσε να διαδραματίσει στις επόμενες προεδρικές εκλογές».

Και πρόσθεσε: «Μιλούν για το μητρώο του 2017. Αυτό που είναι ήδη παραβιασμένο και αλλοιωμένο με βάση δικαστικής απόφασης. Το καταστατικό του κόμματος λέει ότι δικαίωμα να εκλεγούν και να εκλέγονται έχουν όλα τα μέλη τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο μελών του κόμματος έξι μήνες πριν από το συνέδριο. Άρα πώς είναι δυνατόν να κάνεις εκλογές το 2021 ή το 2022 με το μητρώο μελών του 2017; Δηλαδή αυτοί που από τον Νοέμβριο του 2017 και μετά που είτε προστέθηκαν ως νέα μέλη είτε αφαιρέθηκαν γιατί διαφώνησαν, τι θα γίνει;», διερωτήθηκε. 

Και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά είναι ανύπαρκτα. Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, είναι αστήριχτα επιχειρήματα γιατί δεν έχουν οποιαδήποτε σοβαρά στοιχεία να προσκομίσουν για να δικαιολογήσουν την φραξιονιστική και υπονομευτική τακτική που ακολουθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου