Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Σειρά αποφάσεων έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνήλθε το πρωί, υπό την προεδρία της προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου.

Σε γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού αναφέρεται ότι το Υπουργικό Συμβoύλιo θεσμοθέτησε τη διαδικασία που ισχύει και σήμερα άτυπα σε σχέση με την επιλογή του προσώπου που το Υπουργικό Συμβούλιο εισηγείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θέση Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Εθνική Στρατηγική για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την υιοθέτηση Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο. Οπως αναφέρεται, θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναλάβει την εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής.

CIPA

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό του Ευγένιου Ευγενίου ως Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) για το υπόλοιπο της τετραετούς θητείας εις αντικατάσταση του Γιάννη Μάτση, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα.

Για εκπαιδευτικούς /αθλητές της ΚΕΠΕ

To Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να απαλλάσσει τους εκπαιδευτικούς/αθλητές της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής από τα διδακτικά τους καθήκοντα, προκειμένου να τους αξιοποιεί σε δραστηριότητες ενημέρωσης των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών για θέματα αναπηρίας και για τον παραολυμπιακό αθλητισμό.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των αθλητών της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Κ.Ε.Π.Ε) και της προώθησης του πνεύματος των παραολυμπιακών αγώνων στους μαθητές των δημόσιων σχολείων.

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους