Τρίτη 6 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Παρομοίασε με Ρίκκο τον Ελεγκτή ο Αγγελίδης, έδειξε συνταγματική εκτροπή

  27/06/2022 13:57
Παρομοίασε με Ρίκκο τον Ελεγκτή ο Αγγελίδης, έδειξε συνταγματική εκτροπή

Παρομοίασε με Ρίκκο τον Ελεγκτή ο Αγγελίδης, έδειξε συνταγματική εκτροπή

  27/06/2022 13:57

Νέο επεισόδιο στην κόντρα που διατηρείται εδώ και καιρό, ανάμεσα στην ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας και τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, παίχθηκε σήμερα στη Βουλή, με τον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα να καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή για συνταγματική εκτροπή και συμπεριφορές ανάλογες με αυτές του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, απέναντι στον Κώστα Κληρίδη.  

Στο επίκεντρο της κόντρα βρέθηκε για ακόμη μια φορά το ζήτημα εάν ο τίτλος των Βοηθών του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή, είναι «Βοηθός» ή «Βοηθού».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών, όπου ήταν καλεσμένοι Σάββας Αγγελίδης και Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα, έθιξε το ζήτημα, υποδεικνύοντας πως στο Σύνταγμα του 1960, αναφέρεται στην καθαρεύουσα του «Βοηθού Γενικού Ελεγκτή», ωστόσο στα τούρκικα η αναφορά είναι «Βοηθός Γενικός Ελεγκτής» και στα αγγλικά «αναπληρωτής Γενικός Ελεγκτής» και κατά τον ίδιο τρόπο συμβαίνει και με τον τίτλου του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Ο κ. Αγγελίδης πρόσθεσε πως με βάση τη γνωμάτευση όμως του τέως Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη το 2015, προκρίνεται ο τίτλος του Βοηθού Γενικού Ελεγκτή όπως είναι και η θέση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Αυτή τη γνωμάτευση, ωστόσο, ανέτρεψε ο νυν Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος προτείνει τον τίτλο «Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας» και «Βοηθός Γενικός Ελεγκτής», όπως χρησιμοποιείτο, πριν τη γνωμάτευση του Κώστα Κληρίδη.

Ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα, Σάββας Αγγελίδης, χαρακτήρισε συνταγματική εκτροπή τη στάση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, και την αποστολή επιστολής στην πρόεδρο της Βουλής για να γίνει τροποποίηση σε  Νομοσχέδιο. Ο κ. Μιχαηλίδης, είπε ο Σάββας Αγγελίδης, «αφού δεν έχει καμία εξουσία να διαπραγματεύεται γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα».

Μάλιστα έθεσε θέμα συμπεριφοράς του Οδυσσέα Μιχαηλίδη αφού παραγνωρίζει γνωματεύσεις και παρέπεμψε στην ανάλογη συμπεριφορά από τον πρώην Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Ρίκκο Ερωτοκρίτου, απέναντι στον Κώστα Κληρίδη. Την ίδια ώρα τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιούσε τον συγκεκριμένο τίτλο για τον βοηθό του, από το 2014, πριν τη γνωμάτευση του Κώστα Κληρίδη.

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, απάντησε πως το θέμα βρίσκεται ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο όπως είπε, ενδέχεται να αποφασίσει επί της ουσίας του ερωτήματος, ενώ τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ίδιος ο Σάββας Αγγελίδης, παραβίασαν την απόφαση του Κώστα Κληρίδη, όταν ο Νίκος Αναστασιάδης διόρισε τον Σάββα Αγγελίδη, με τον τίτλο «Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας».

Πάντως, οι βουλευτές επέκριναν την κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα για να απασχολούν τις δύο υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αφορμή, όχι η αιτία… Η διαμάχη για τα περί Βοηθο(ύ) και η ουσία της κόντρας

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας