Νέος υφυπουργός παρά τω Προέδρω ο Πέτρος Δημητρίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή παράδοσης του Υφυπουργείου παρά τω Προέδρω από τον νέο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κυριάκο Κούσιο στον κ. Πέτρο Δημητρίου μέχρι πρότινος Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου.  

Παραδίδοντας το Υφυπουργείο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «είναι με πραγματικά μεγάλη χαρά και συγκίνηση που παραδίδω, αγαπητέ Πέτρο, το Υφυπουργείο σε εσάς.

Είχα την ευκαιρία τους τελευταίους πέντε μήνες, όταν εκτελούσα τα καθήκοντα του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, να συνεργαστώ στενότατα μαζί σας και να αναγνωρίσω ότι μόνο τις ικανότητες και την εργατικότητα σας, αλλά και την οξυδέρκεια, την πίστη  και τη στήριξη σας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είστε ένας από τους πολύ λίγους που γνωρίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τους πολύ λίγους που είστε μαζί του για τόσο διάστημα και αποδείξατε ότι πραγματικά το αξίζετε.

Δεν σας κρύβω ότι φεύγω με ανάμικτα συναισθήματα. Το να εγκαταλείπεις το Υφυπουργείο παρά τω Προέδρω που είναι μια κατεξοχήν θέση στενότατου συνεργάτη του Προέδρου – παρευρίσκεσαι σε όλες τις συσκέψεις, δίπλα από τον Πρόεδρο, στις επισκέψεις του στο εξωτερικό και κατά τις επαφές του - και να αναλαμβάνεις νέα καθήκοντα, είναι μια πρόκληση. Η πρόκληση αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν λάβει κανείς υπόψη ότι διαδέχομαι μια ικανότατη Υπουργό που άφησε ανεξίτηλα το στίγμα της στο Υπουργείο.

Όμως, είμαι βέβαιος ότι όπως εκτελέσατε τα καθήκοντα σας στο ακέραιο στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, θα τα εκτελέσατε και ως Υφυπουργός παρά τω Προέδρω.

Είναι με μεγάλη χαρά, λοιπόν, που σας παραδίδω το Υφυπουργείο. Συγχαρητήρια».

Τέλος, ο κ. Κούσιος ευχαρίστησε τους φίλους και συνεργάτες που απέκτησε στο Προεδρικό. «Θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Πρέπει να πω ότι ένιωσα όταν επανήλθα στο Προεδρικό την αγάπη και εκτίμηση, τη συνεργασία και συμπαράσταση τους. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Από την πλευρά του παραλαμβάνοντας το Υφυπουργείο, ο κ. Δημητρίου είπε ότι «επιτρέψτε μου προ της όποιας άλλης αναφοράς, θερμά να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αδιάλειπτη εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου με τον εκ νέου πολύ τιμητικό διορισμό μου στη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

Το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να μην είναι μεγάλο, ωστόσο η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, αλλά πολύ περισσότερο η πορεία υλοποίησης του, είτε αυτό αφορά στην πολύ μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που συντελείται είτε αυτό αφορά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Δημοκρατίας είτε στο κληροδότημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Σχέδιο ΄Κύπρος το Αύριο΄, αποτελούν κορυφαία στοιχήματα, τόσο για τη διακυβέρνηση όσο και την περαιτέρω πρόοδο και ευημερία του τόπου. 

Επιτρέψτε μου θερμά να ευχαριστήσω το φίλο Κυριάκο Κούσιο για τη συνεργασία του όλο αυτό το διάστημα. Η παραμονή σου στη θέση του Υφυπουργού υπήρξε μικρή, αλλά η προσφορά σου αντιστρόφως ανάλογη. Έφερες ηρεμία και προγραμματισμό που απαιτείτο στην Προεδρία.

Είμαι βέβαιος, αναγνωρίζοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα σου, για την επιτυχία σου στα νέα σου καθήκοντα, σε ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα.

Επιπλέον νιώθω την ανάγκη θερμά να ευχαριστήσω πάνω από όλα τον φίλο Παντελή για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελεί πάντα την ήρεμη και ορθολογική φωνή που μπορεί να σε κατευθύνει με ασφάλεια ό,τι και να είναι αυτό που αναζητάς. Συγχαρητήρια λοιπόν φίλε Παντελή, νιώθω απόλυτα βέβαιος για την επιτυχία του εγχειρήματος σου».

Από την πλευρά του ο κ. Παντελίδης είπε ότι «θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη ευελπιστώντας να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως η αγαστή συνεργασία που έχουμε συνάψει τα τελευταία εννιά χρόνια με όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τους συνεργάτες στο Προεδρικό, τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί με μοναδικό στόχο να ολοκληρώσουμε τις προγραμματικές θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Βρισκόμαστε ήδη σε πολύ καλό δρόμο, έμειναν τα τελευταία βήματα για να ολοκληρωθούν.

Αγαπητέ Κυριάκο, ευχαριστώ για την αγαστή συνεργασία, την εμπιστοσύνη και σε σένα το ίδιο Πέτρο και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί η εξαίρετη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και υπό τα νέα σου καθήκοντα.

Κυριάκο σου εύχομαι καλή δύναμη και είμαι σίγουρος ότι θα εκπληρώσεις αυτά που η Ζέτα είχε δρομολογήσει διότι είναι κάτι το οποίο της οφείλουμε».   

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου