Πέμπτη 18 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Βλέπει Στιούαρτ ο Πρόεδρος και φεύγει για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

  27/06/2022 07:54
Βλέπει Στιούαρτ ο Πρόεδρος και φεύγει για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Βλέπει Στιούαρτ ο Πρόεδρος και φεύγει για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

  27/06/2022 07:54

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ θα έχει στις 11:30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ι. Κασουλίδη και του διαπραγματευτή για το Κυπριακό Μ. Μενελάου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρουσιάσει εκ νέου τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και θα επαναλάβει τη βούληση και τη δέσμευσή της για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση του κυπριακού. 

Νωρίτερα, στις 09:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Κούσιος θα διοριστεί Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη θέση της αποβιώσασας Ζέτας Αιμιλιανίδου, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω θα διοριστεί ο Πέτρος Δημητρίου και καθήκοντα Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανατεθούν στον Παντελή Παντελίδη.

Αύριο, ο κος Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Μαδρίτη όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί σε δείπνο που παραθέτει στο περιθώριο της Συνόδου προς τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Κύπριος Πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο διευθυντής του γρ. Τύπου του ΠτΔ, Α. Ιωσήφ, το ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα θα δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να έχει διμερείς συναντήσεις με ξένους ηγέτες και να τους ενημερώσει για θέματα που απασχολούν την Κύπρο, με βασικότερο το Κυπριακό.

Η πρόταση του για υλοποίηση ΜΟΕ, τα οποία θα υποβοηθήσουν την όλη διαδικασία και η ανάγκη εγκατάλειψης από την τουρκική πλευρά των προκλητικών ενεργειών και της αδιάλλακτης στάσης της, θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας