ΥΠΑΜ: Απαράδεκτη πρόκληση οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

Απαράδεκτη πρόκληση συνιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο, είπε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, σε χαιρετισμό που εκφώνησε την Κυριακή κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Καταδρομέα Ανθυπολοχαγού Γεώργιου Μελιφρονίδη. Η τελετή αποκαλυπτηρίων διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων και την οικογένεια του ήρωα, πλησίον του Τύμβου Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία.

"Παραμένουμε σταθερά δεσμευμένοι στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στις αρχές και αξίες της ΕΕ. Δηλώνουμε στη διεθνή κοινότητα την ετοιμότητά μας για επανέναρξη των συνομιλιών μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συμφωνημένη και δίκαιη λύση για επανένωση της πατρίδας μας", επεσήμανε ο κ. Πετρίδης.

Ακόμη, ο ΥΠΑΜ ανέφερε ότι η σημερινή ηγεσία της Άγκυρας προβάλλει μια αδιάλλακτη στάση στηριζόμενη στη νέα αναθεωρητική πολιτική της με νεο-οθωμανικές βλέψεις, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου. "Δυναμιτίζει συστηματικά τις όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται για επαναπροσέγγιση και επανέναρξη των συνομιλιών, εργαλειοποιεί τη μεταναστευτική κρίση και ταυτόχρονα επιδιώκει να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο και τον ελλαδικό χώρο", υπέδειξε.

"Οι νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας με τη διάνοιξη και άλλου τμήματος της παραλίας, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, συνιστούν άκρως απαράδεκτη πρόκληση", υπογράμμισε ο ΥΠΑΜ, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται με κάθε διπλωματικό μέσο, προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις τουρκικές προκλήσεις.

"Αποτελεί εθνικό καθήκον και υποχρέωση όλων μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ενωμένοι, για αποτροπή των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής με στόχο την απελευθέρωση, την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στον τόπο που γεννηθήκαμε και ταχθήκαμε να υπερασπιστούμε ώστε να φανούμε αντάξιοι των ηρώων μας", είπε.

Ο κ. Πετρίδης παρέστη στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Ανθυπολοχαγού Καταδρομών Γεώργιου Μελιφρονίδη, ο οποίος γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1955 στο χωριό Ορούντα της επαρχίας Λευκωσίας. Οι γονείς του μετεγκαταστάθηκαν το 1958 στην Αμμόχωστο. Στις 22 Ιουλίου 1974, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Κερύνειας, έπεσαν ή αγνοούνται μέχρι σήμερα εξήντα εννέα αξιωματικοί και οπλίτες καταδρομείς, μεταξύ των οποίων και ο Γεώργιος Μελιφρονίδης, ανέφερε ο ΥΠΑΜ.

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»