Επικρίνουν Αβέρωφ στα κατεχόμενα για την επίσκεψή του στο Βαρώσι

Επέκρινε την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην περιφραγμένη περιοχή του Βαρωσιού ο γγ του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου λέγοντας ότι η πόλη δεν χρειάζεται πλέον να μετατρέπεται σε «εργαλείο πολιτικής».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του κ. Χασίπογλου στην οποία επέκρινε επίσης το κάλεσμα του Αβέρωφ Νεοφύτου προς την τ/κ πλευρά να ενώσει το νησί και τις δηλώσεις του ότι «αν χαθεί το Βαρώσι, θα χαθεί η Κύπρος», και πως επισκέφτηκε την περιοχή για να δει την καταστροφή στην πατρίδα του «όχι για εκλογές».

«Τώρα είναι η ώρα να αναπτυχθεί οικονομικά και τουριστικά αυτή η περιοχή. Εάν δεν είχαμε επιδείξει αυτή τη βούληση, πολλοί Ελληνοκύπριοι και ξένοι τουρίστες, συμπεριλαμβανομένου του Νεοφύτου, δεν θα μπορούσαν να επισκεφθούν αυτήν την περιοχή. Μας οφείλουν ευγνωμοσύνη και οφείλουν και συγγνώμη στους δικούς τους πολίτες».

Υποστήριξε ωστόσο ότι η επίσκεψη ενός ε/κ πολιτικού στο Βαρώσι είναι μια σημαντική στιγμή για να δει ότι δεν είναι πλέον μια πόλη-φάντασμα.

Ο κ. Χασίπογλου πρόσθεσε ότι η περιφραγμένη περιοχή είχε γίνει σύμβολο του στάτους κβο στις διαπραγματεύσεις για δεκαετίες και υποστήριξε ότι πρέπει να ευχαριστήσουν «το κράτος της ΤΔΒΚ», όπως αναφέρθηε στο ψευδοκράτος, που το κατέστρεψε αυτό.

Υποστήριξε επίσης ότι εάν το ΚΕΕ και ο Ερσίν Τατάρ δεν επιδείξουν θέληση και δεν προωθήσουν μια νέα αντίληψη της πολιτικής, τα Βαρώσια θα συνεχίσουν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

Υπογραμμίζοντας ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας υποστηρίζει πλήρως αυτή τη νέα αντίληψη πολιτικής, ο κ. Χασίπογλου τόνισε ότι «θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι για το θέμα των Βαρωσίων».

«Αυτές οι όμορφες παραλίες ξεχειλίζουν από κόσμο τόσο από το βορρά όσο και από το νότο, και όσοι ισχυρίζονται ότι είναι ιδιοκτήτες να αναζητήσουν τα δικαιώματά τους μέσω της επιτροπής ακίνητης περιουσίας».

Η ηλεκτρική ενέργεια, η αποχέτευση, οι δρόμοι και όλες οι υποδομές ανανεώνονται αυτή τη στιγμή με τις σημαντικές συνεισφορές της Δημοκρατίας της Τουρκίας, πρόσθεσε και σημείωσε ότι αυτή η περιοχή, «που είναι έδαφος της ΤΔΒΚ» - όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος - έχει αρχίσει να γίνεται πλήρως έτοιμη προς όφελος όλου του νησιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συζήτησαν Κυπριακό και επανέρχονται για την εσωτερική διακυβέρνηση Αβέρωφ και ΔΗΠΑ

Δειτε Επισης

Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
Μήνυμα στο Ιράν από τον Αρχηγό του Ισραηλινού στρατού-«Θα λάβει την απάντηση που πρέπει»
«Το Ισραήλ θα ανταπαντήσει στο Ιράν»-Ανάμεσα στους στόχους εργοστάσιο και σχέδιο εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»
Τατάρ: Με σωφροσύνη χρήση των βάσεων στην Κύπρο, δεν θέλουμε να γίνει στόχος, είναι η δική μας πατρίδα