Έχουν... μήνυμα οι ΕΔΕΚίτες-Πώς η ηγεσία πολεμά τη συγκέντρωση της Κυριακής

Ένας υπόγειος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στην ΕΔΕΚ, με αφορμή τη διεξαγωγή την ερχόμενη Κυριακή της συγκέντρωσης των διαφωνούντων, οι οποίοι θα καταθέσουν επίσημα και δυναμικά το καθολικό αίτημα τους για διεξαγωγή ενός δημοκρατικού Συνεδρίου για να εκλεγεί η ηγεσία του κόμματος.  

Μετά από τα γνωστά γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Απρίλιο και τον Μάιο, με την αιφνιδιαστική κίνηση του Μαρίνου Σιζόπουλου που οδήγησε στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά από την εξαγγελία του, οι διαφωνούντες του κόμματος, αφού διαφώνησαν άρχισαν να οργανώνουν τους τρόπους αντίδρασης τους, που θα έχουν ως αποκορύφωμα τη συγκέντρωση της Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Χρίστου: Μόνο ένα δημοκρατικό Συνέδριο μπορεί να εκτονώσει την κρίση στην ΕΔΕΚ

Οργανωτής της εκδήλωσης, είναι η πρωτοβουλία για ένα Δημοκρατικό Συνέδριο και ορίσθηκε για τις δέκα το πρωί της Κυριακής, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Οι διοργανωτές τονίζουν στην πρόσκληση που απηυθύναν στους ΕΔΕΚίτες, πως μόνο ένα Δημοκρατικό Συνέδριο θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα και την τάξη στο κόμμα και πώς είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η κατηφόρα και να ξαναβρεί η ΕΔΕΚ το χαμένο κύρος και την αξιοπιστία της.

Από την άλλη κύκλοι της ηγεσίας του κόμματος, επιχειρούν με διάφορους τρόπους να οδηγήσουν τη συγκέντρωση σε αποτυχία, καλώντας μέλη να μη συμμετέχουν. Ένας εξ αυτών των τρόπων, είναι και η μαζική αποστολή μηνυμάτων, στα οποία αποτρέπουν τους ΕΔΕΚίτες από το να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο νέος κύκλος στην ΕΔΕΚ, η επιδίωξη των διαφωνούντων και η στάση Σιζόπουλου

 

Σε μήνυμα που κυκλοφορεί και αναπαράγεται εντός των μελών του κόμματος τις τελευταίες ώρες οι διοργανωτές χαρακτηρίζονται διασπαστές και πως στόχος της εκδήλωσης είναι η διάσπαση. Επίσης κατηγορεί τους διοργανωτές ως αυτούς που πολεμούν το κόμμα και προσέφυγαν στα Δικαστήρια για να τη διασύρουν.

«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες», αναφέρει το μήνυμα που αποστέλλεται στα μέλη του κόμματος. «Οι διασπαστές του κόμματος κατά παράβαση των προσωπικών δεδομένων προχωρούν σε μαζική αποστολή μηνυμάτων στα μέλη της ΕΔΕΚ και σας καλούν σε παράτυπη συγκέντρωση που ουδεμία σχέση έχει με την ΕΔΕΚ».

«Η συγκέντρωση στην οποία σας καλούν», συνεχίζει το μήνυμα, «δεν αποσκοπεί στην ενότητα, αλλά στη διάσπαση της ΕΔΕΚ. Οργανώνεται από αυτούς που πολέμησαν την ΕΔΕΚ και προσέφυγαν στα Δικαστήρια για να τη διασύρουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέος κύκλος αντιδράσεων στην ΕΔΕΚ-Περιορίζει το πεδίο δράσης των βουλευτών της

«Η ΕΔΕΚ προχώρησε σε δημοκρατικό και καταστατικά ορθό Συνέδριο στις 30 Απριλίου και την 1η Μαΐου όπου τα μέλη του κόμματος εξέλεξαν την ηγεσία τους. Συνεχίζουμε ενωμένοι για την πατρίδα, τον πολίτη την ΕΔΕΚ», καταλήγει το μήνυμα, που αποστέλλεται από την ηγεσία.

Από την άλλη, από την πλευρά των διαφωνούντων διακινήθηκε το μήνυμα πρόσκλησης που αναφέρει πως, «Για μια ΕΔΕΚ ενωμένη, για ένα Δημοκρατικό Συνέδριο. Όλοι μαζί την Κυριακή 26/6 στις ΔΕΚΑ».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους διαφωνούντες, αναμένεται να υπάρξει μαζική παρουσία εκατοντάδων μελών του κόμματος, μεταξύ των οποίων στελέχη καθώς επίσης και οι δύο βουλευτές, Κωστής Ευσταθίου και Ηλίας Μυριάνθους. Το παρόν του αναμένεται να δώσει και ο διαγραφέντας από το κόμμα ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης, όπως επίσης και άλλα στελέχη, όπως ο τέως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Μιχάλης Τερέπεης και κάποιοι εκ των προκατόχων του, ενώ πρόθεση για να συμμετάσχουν εξέφρασαν και άλλα ιστορικά στελέχη των Σοσιαλιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ομήρου στον REPORTER: Μνημείο απολυταρχίας η ΕΔΕΚ σήμερα, μόνη λύση η επανίδρυση

Βασική επιδίωξη των διαφωνούντων, σύμφωνα με τις θέσεις που κατέθεσαν δημόσια, είναι η διεξαγωγή με την ελεύθερη συμμετοχή όλων των μελών σε ένα δημοκρατικό και έντιμο Συνέδριο που θα θέσει τους όρους της ενότητας και θα καθορίσει την πάρα πέρα πορεία. Σε αυτό το πλαίσιο ουσιαστικά ζητούν την αποκατάσταση του μητρώου του κόμματος, με την απομάκρυνση όπως σημειώνουν, εκείνων που προστέθηκαν παράτυπα και αντικαταστατικά από τη σημερινή ηγεσία και την επιστροφή των ονομάτων, εκείνων που σκόπιμα διαγράφηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Κυριακής, θα ετοιμαστούν κατάλογοι οι οποίοι θα διακινηθούν με σκοπό να υπογράψουν όσο το δυνατό περισσότεροι ΕΔΕΚίτες το αίτημα που θα διαβιβαστεί στη σημερινή ηγεσία, για διεξαγωγή ενός νέου Συνεδρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καυτός Ιούνιος στην ΕΔΕΚ-Κορυφώνεται η σύρραξη ηγεσίας και διαφωνούντων

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ