Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Λεκτική υποστήριξη από ΕΕ-«Απαράδεκτες οι τουρκικές ενέργειες»

  23/06/2022 22:24
Λεκτική υποστήριξη από ΕΕ-«Απαράδεκτες οι τουρκικές ενέργειες»

Λεκτική υποστήριξη από ΕΕ-«Απαράδεκτες οι τουρκικές ενέργειες»

  23/06/2022 22:24

Για την τουρκική επιθετικότητα ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.  

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρθηκαν στην τουρκική επιθετική συμπεριφορά, τις παράνομες ενέργειες στην Αμμόχωστο και άλλα τετελεσμένα γεγονότα, καθώς και στην ανεπίτρεπτη επιμονή για τη λύση δύο κρατών και στην Ελλάδα για το Αιγαίο. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, υπήρξε συναίνεση, η οποία καταγράφεται στα Συμπεράσματα, ότι η ρητορική και οι δραστηριότητες της Τουρκίας είναι απαράδεκτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως ανέφερε, οι ομόλογοι του εξέφρασαν τη θέση ότι η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις, να σέβεται την κυριαρχία των χωρών της ΕΕ και να επιτρέψει την επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Οι αναφορές, στις οποίες παραπέμπει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην ανάρτησή του είναι ως επί το πλείστον οι αναφορές που περιέχονταν σε προσχέδιο που κυκλοφόρησε πριν την έναρξη της συνόδου, εξ όσων αντιλαμβάνεται το ΚΥΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προκλητικός ο Οκτάι από τα κατεχόμενα-«Να γελάσουμε ή να κλάψουμε με τα ΜΟΕ;»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας