Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εθιμοτυπική συνάντηση Aννίτας με υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδας

  23/06/2022 19:03
Εθιμοτυπική συνάντηση Aννίτας με υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδας

Εθιμοτυπική συνάντηση Aννίτας με υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδας

  23/06/2022 19:03

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου είχε την Πέμπτη εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδας  Κώστα Τσιάρα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο με πρόσκληση της ομολόγου του Στέφης Δράκου.   

Στη συνάντηση, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, ο Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την Πρόεδρο της Βουλής για θέματα που εμπίπτουν στην καθ’ ύλην αρμοδιότητά του και ειδικότερα για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της δικαιοσύνης στην χώρα του, με την εισαγωγή συστημάτων ψηφιοποίησης στις δικαστικές διαδικασίες και τη σημαντική αναβάθμιση της κτηριακής υποδομής των δικαστηρίων σε όλη την χώρα, με απώτερο πάντοτε στόχο την επίσπευση της απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος του πολίτη.

Η Πρόεδρος της Βουλής προέβη σε εκτενή ενημέρωση και αποτύπωση της κατάστασης στην Κύπρο, σε σχέση με την υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δημόσιας υπηρεσίας, όπως και των εκκρεμούντων ενώπιον της Βουλής νομοσχεδίων για τη δικαστική μεταρρύθμιση που αποτελούν, συν τοις άλλοις, προαπαιτούμενο για την εκταμίευση πόρων από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Συζητήθηκαν επίσης ευρύτερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια, καθώς και το διακύβευμα της νέας ψηφιακής εποχής.

Συζητήθηκαν ακόμη τρόποι ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η παροχή στην Κύπρο  τεχνογνωσίας,  σε θέματα ψηφιοποίησης της δικαιοσύνης.   

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας