Δευτέρα 8 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν κάνει αποδεκτές τις τουρκικές αξιώσεις η Κυβέρνηση-Βάση μόνο το δίκαιο

  23/06/2022 16:17
Δεν κάνει αποδεκτές τις τουρκικές αξιώσεις η Κυβέρνηση-Βάση μόνο το δίκαιο

Δεν κάνει αποδεκτές τις τουρκικές αξιώσεις η Κυβέρνηση-Βάση μόνο το δίκαιο

  23/06/2022 16:17

Για να υπάρχει βάση για συζήτηση των προτάσεων που προτίθεται να καταθέσει ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, θα πρέπει αυτές να συνάδουν με όσα προβλέπονται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, το διεθνές δίκαιο και τα όσα μας επιβάλλουν οι αρχές και οι αξίες της ΕΕ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες προκλήσεις από Τατάρ-Βάζουν θεμέλια για νέο προεδρικό ανήμερα της εισβολής

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Τατάρ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ημερομηνίας 20 Ιουνίου, την οποία έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", ο κ. Πελεκάνος είπε πως "ουσιαστικά η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς συνεχίζουν τόσο τις προκλήσεις όσο και την αδιάλλακτη στάση τους. Κάτι που είναι σε πλήρη αντίθεση με τη δίκη μας στάση και προσπάθεια να επαναφέρουμε το Κυπριακό σε τροχιά επίλυσης, καταθέτοντας  προτάσεις που θα αποφέρουν αμοιβαίο όφελος στις δυο πλευρές  και θα συμβάλουν στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος που θα μας επιτρέπει να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Πελεκάνος.

Πρόσθεσε πως "για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται η απαράδεχτη αξίωση της άλλης πλευράς για αναγνώριση ίσων κυριαρχικών δικαιωμάτων στο παράνομο καθεστώς. Κάτι που βεβαίως εξυπηρετεί τον στόχο τους να οδηγηθούμε σε λύση δυο κρατών και κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα κάνουμε αποδεκτό", ανέφερε.

"Θα αναμένουμε τις προτάσεις που όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τατάρ προτίθεται να υποβάλει, ξεκαθαρίζοντας πως για να υπάρχει βάση για συζήτηση τους, αυτές θα πρέπει να συνάδουν με όσα προβλέπονται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, το διεθνές δίκαιο και τα όσα μας επιβάλλουν οι αρχές και οι αξίες της ΕΕ", κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας