Ερώτηση Λουκαΐδη προς Σακελλαροπούλου αναφορικά με τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα

Ερώτηση αναφορικά με την προάσπιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων απήθυνε ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης, στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Λουκαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), απηύθυνε την Τετάρτη ερώτηση εκ μέρους της Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την προσφώνησή της στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ο Κύπριος βουλευτής ρώτησε για την άποψη της αναφορικά με την προάσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και την αντιμετώπιση του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού, της φτώχειας και των οικονομικών ανισοτήτων.

Περαιτέρω ρώτησε, για τρόπους αποτελεσματικότερης στήριξης των νέων όσον αφορά στο δικαίωμα στέγασης, πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης καθώς και γενικότερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, εφαρμόζοντας στην πράξη τις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Χάρτας, που αποτελεί βασικό πυλώνα του Συμβούλιο της Ευρώπης.

Απαντώντας, η κα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι η προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα σήμερα μετά την κρίση της πανδημίας και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία που υπονόμευσαν περαιτέρω τα βασικά  ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών, βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών της.

Τα εθνικά κοινοβούλια και η ΚΣΣΕ, επισήμανε, διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το πλαίσιο, ειδικότερα όσον αφορά στον συντονισμό των προσπαθειών που καταβάλλονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καλύτερη ευαισθητοποίηση των κοινωνιών ώστε να εδραιωθούν και θωρακιστούν τα κοινωνικά δικαιωμάτων.

Δειτε Επισης

Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης