Σάλος με τη σεξιστική επίθεση Τρυφωνίδη για Ανθούση-Απέσυρε ο βουλευτής

Mια σεξιστική επίθεση του Αλέκου Τρυφωνίδη, προς το πρόσωπο της υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασίας Ανθούση, στην Ad Hoc Επιτροπή για το Δημογραφικό, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κατάσταση που επικρατεί στην Κοκκινοτριμιθιά, προκάλεσε σάλο, με αποτέλεσμα ο βουλευτής να αναγκαστεί να αποσύρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελίες για ναρκωτικά και αγοραίο έρωτα σε Πουρνάρα-Επίθεση Μυλωνά σε ΥΠΕΞ

O βουλευτής, ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής για την υφυπουργό, «να σταματήσει να αλλάζει ταγιέρ και να προσέλθει στην Επιτροπή για να βρουμε λύσεις».

Η σεξιστική αναφορά του, προκάλεσε την αντίδραση της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η οποία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε, «για συμπαράσταση στην Αναστασία Ανθούση, θα αρχίσω να αλλάζω ταγιέρ μάλλον trouser suit  δις την ημέρα όπως και παλαιότερα χέρι χέρι με την Αννίτα Δημητρίου, περάσαμε την πασαρέλα για τα καλλιστεία ! Ντροπή κύριοι».

Την έντονη διαφωνία του με την αναφορά του βουλευτή της ΔΗΠΑ, εξέφρασε και ο πρώην υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε, «θλιβερός και απαράδεκτος».

Με ανάρτησή της η κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, έγραψε, «χαίρομαι που ο κύριος ⁦⁦Τρυφωνίδης⁩ αποσύρει και απολογείται στην κυρία ⁦Ανθούση. Είναι καιρός να ασχοληθούμε με το τι υποστηρίζει και τι πράττει ο/η κάθε πολιτικός αντί να σχολιάζουμε μαλλιά ή ενδύματα των γυναικών στην πολιτική».

«Επουδενί πρόθεσή μου δεν ήταν να θιχτεί η υφυπουργός»

Μετά τις αντιδράσεις, ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, απέσυρε με ανακοίνωσή του, τη δήλωση που έκανε, κάνοντας λόγο για ολίσθημα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι σέβεται την Αναστασία Ανθούση.

Συγκεκριμένα, είπε πως «λόγω της έντασης της στιγμής, το σχόλιο που έγινε για την κα Υφυπουργό οφειλόταν σε λεκτικό ολίσθημα, το οποίο αποσύρω, εκφράζοντας δημοσίως την απολογία μου και επουδενί πρόθεση μου δεν ήταν να θιχτεί η κα Υφυπουργός, την οποία σέβομαι και εκτιμώ».

Τόνισε εξάλλου πως «θέλω να δηλώσω ότι, η όποια πολιτική κριτική γίνεται με εποικοδομητικό τρόπο, με αποκλειστικό στόχο και γνώμονα την καλυτέρευση των υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες».

Θυελλώδης η συνεδρία

Σημειώνεται ότι η συνεδρία της Ad Hoc Eπιτροπής για το Δημογραφικό πρόβλημα, ήταν έντονη, αφού οι βουλευτές ανέβασαν σε κάποιες περιπτώσεις τους τόνους, ενώ υπήρξαν και διαφωνίες μεταξύ τους, για διάφορα ζητήματα που ανέκυπταν για την Κοκκινοτριμιθιά.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, χαρακτήρισε τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ανύπαρκτο αναφέροντας πως «εδώ δεν πατά και η Αστυνομία είναι η μόνη που παλεύει για το θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φοβερή αποκάλυψη ενώπιον της Βουλής-«Μαθητής σχεδίαζε να ανοίξει πυρ σε σχολείο»

Η αναφορά του κ. Μυλωνά έφερε την αντίδραση του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Αλαμπρίτη, ο οποίος είπε ότι ο κος Κασουλίδης, «κάθε άλλο από την ανύπαρκτος είναι και αυτό το έδειξε διαχρονικά».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας υπήρξαν εξάλλου καταγγελίες για κοντραμπάντο ναρκωτικών και αγοραίο έρωτα στο Πουρνάρα και στην ευρύτερη περιοχή. Κατά την τοποθέτηση του, ο εκπρόσωπος των γονέων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοτριμιθιάς, Αρτέμης Χρίστου, αναφέρθηκε σε περιστατικό που έζησε ο ίδιος, όταν μια μέρα ενώ είχε σχολάσει από τη δουλειά του και επέστεφε στο σπίτι του αντιλήφθηκε έναν Αφρικανό να ενοχλεί φραστικά μια μαθήτρια Γυμνασίου.

«Μόλις τους είδα, έκανα επαναστροφή, σταμάτησα εκεί που βρίσκονταν και όταν κατέβηκα είχα φραστική αντιπαράθεση μαζί του και στη συνέχεια εκείνος έφυγε. Διερωτώμαι, τι θα γινόταν εάν δεν σταματούσα στο σημείο».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος γονέων των νηπιαγωγείων, Κυριάκος Κυριακίδης, κατήγγειλε ότι σε μια περίπτωση αριθμός αλλοδαπών μετέβη έξω από νηπιαγωγείο όπου βρισκόταν ο ίδιος και άλλοι γονείς και ζητούσαν δουλειά. 

«Τους είπαμε ότι εδώ είναι σχολείο και εκείνοι μπούκαραν μέσα και τρέχαμε να τους μαζέψουμε», ανέφερε ο κος Κυριακίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρές καταγγελίες για το Πουρνάρα στη Βουλή-«Γίνονται βιασμοί και εμπόριο»

Δειτε Επισης

Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)