Τρίτη 31 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Ένταση στην «βουλή»-Τα έβαλε με στέλεχος του ΡΤΚ ο Τσαβούσογλου

  14/06/2022 12:04
Ένταση στην «βουλή»-Τα έβαλε με στέλεχος του ΡΤΚ ο Τσαβούσογλου

Ένταση στην «βουλή»-Τα έβαλε με στέλεχος του ΡΤΚ ο Τσαβούσογλου

  14/06/2022 12:04

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, επιτέθηκε λεκτικά σε υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκοκυπριακής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε εκπροσώπους της τ/κ αντιπολίτευσης με το πρόσχημα ότι «είναι στελέχη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ)».   

Ως γνωστόν, η Τουρκία χαρακτηρίζει το ΡΚΚ ως «τρομοκρατική οργάνωση». Η σχετική κατηγορία-λεκτική επίθεση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών έλαβε χώρα στα πλαίσια της συνάντησης του κ. Τσαβούσογλου με μέλη της «βουλής».                    

Όπως μεταδίδουν αντιπολιτευόμενα τ/κ μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επισκέφθηκε το «κοινοβούλιο», απευθύνθηκε στους «βουλευτές» που ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) και ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν βουλευτές του ΡΚΚ ανάμεσά σας. Πηγαίνετε ρωτήστε την ‘πρεσβεία’ και θα σας δείξει τις φωτογραφίες στο αρχείο».

Σύμφωνα με τα τ/κ μέσα ενημέρωσης, η αντιπρόεδρος της «βουλής» και «βουλευτής» του ΡΛΚ, Φαζιλέτ Οζντένεφε, επεσήμανε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών ότι το ΡΛΚ φέρει διαφορετική άποψη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη λύση, η οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ο κ. Τσαβούσογλου απαντώντας στην κ. Οζντένεφε ανάφερε ότι «όταν ο Πρόεδρός μου ήρθε σε αυτό το κοινοβούλιο, δεν ήρθατε στο Κοινοβούλιο και τον αγνοήσατε. Τώρα σας αγνοούμε εμείς». 

Μαζί με τις υπόλοιπες αποχρώσεις της Τουρκοκυπριακής Αριστεράς, το ΡΤΚ υποστηρίζει την προοπτική μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδιακής λύσης. Το κόμμα της τ/κ αντιπολίτευσης, το οποίο αντιτάσσεται επίσης στα βήματα της Άγκυρας και των εταίρων της στα κατεχόμενα σε ζητήματα δημοκρατίας και ελευθεριών, τον περασμένο Ιούλιο, μποϊκόταρε την ομιλία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στη «βουλή».

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας