Βαθιά θλίψη, απόλυτη σιωπή… ΠτΔ και υπουργοί υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων

Βαθιά σιωπή, κεφάλια σκυφτά, πρόσωπα θλιμμένα, μάτια υγρά… Αυτή ήταν η εικόνα που επικρατούσε το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με όλους τους υπουργούς, υφυπουργούς, επιτρόπους και εκπροσώπους, υπέγραφαν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τη Ζέτα Αιμιλιανίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Υπογράφουν το βιβλίο συλλυπητηριών Σαββίδης και Αγγελίδης

Λίγο μετά τις 9:15 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Νίκος Αναστασιάδης έφτασε στο Υπουργείο Εργασίας. Εκεί, παρατεταγμένοι, ήταν όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί της Κυβέρνησής του. Όλοι εκτός από μία…

Με το κεφάλι κάτω, για να μην φαίνεται η απέραντη θλίψη που τον διακατέχει από την περασμένη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάθισε στο τραπέζι, για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων για τη Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε τα ακόλουθα: «Ο Πρόεδρος και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζουν τη συντριβή τους, για την απώλεια της αγαπημένης μας Ζέτας, της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων. Μιας  προσωπικότητας που πέραν των εννέα χρόνων κόσμησε με την παρουσία της το πολιτικό σύστημα της χώρας. Μια απώλεια που δεν περιορίζεται στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά εκτείνεται ως απώλεια για τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες.

Το όραμα του Προέδρου για ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την προσωπική σφραγίδα της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Μιας προσωπικότητας που τη διέκριναν η οξυδέρκεια, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, η δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα.

Πέραν όλων, όμως  κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η ενσυναίσθηση, η σεμνότητα  και  η ανθρωπιά, γεγονός που μαρτυρείται από την καθολική καταξίωση της στη συνείδηση των πολιτών. Αιωνία θα κρατήσουμε τη μνήμη σου αγαπημένη μας Ζέτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκινεί ο Πρόεδρος για Ζέτα-«Αιωνία θα κρατήσουμε τη μνήμη σου αγαπημένη μας»

Στη συνέχεια, στάθηκε ανάμεσα στους υπουργούς του, όταν ήρθε η σειρά τους για να υπογράψουν. Στην αίθουσα επικρατούσε απόλυτη σιωπή, αφού τα λόγια είναι φτωχά, σε αυτές τις περιπτώσεις και αδύναμα να αναπληρώσουν το κενό...

 

  

Ο Πρόεδρος αποχώρησε από το Υπουργείο, χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, ενώ όσοι έμειναν στο χώρο, θέλησαν να γράψουν δύο λόγια από την καρδιά τους, για την εκλιπούσα. 

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία της Ζέτας Αιμιλιανίδου θα τελεστεί αύριο το πρωί, στις 11:00, από το Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία, ενώ η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, από τις 8:00-10:00. Η οικογένειά της θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 9:30-11:00, ενώ έκκλησή τους είναι όπως αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές, οι οποίες θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, μέσω του Υπουργείου Εργασίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς