Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος, σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ζέτας

Την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11 το πρωί, η Κύπρος αποχαιρετά την υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ράκος για το χαμό της Ζέτας ο Πρόεδρος-«Δεν τον είδα πολλές φορές όπως σήμερα»

Σε συνεδρία που πραγματοποίησε το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο για πρώτη φορά συνήλθε μετά από εννέα χρόνια χωρίς την παρουσία της μακροβιότερης υπουργού του Νίκου Αναστασιάδη και κατά το οποίο το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ, αποφασίστηκαν οι τιμές που θα αποδοθούν για το ύστατο χαίρε στη Ζέτα. 

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Μάριο Πελεκάνο, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε: 

α)        Την κήρυξη τριήμερου πένθους από σήμερα Τετάρτη, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, στη διάρκεια του οποίου θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες.

β)        Κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους όλες οι επίσημες εκδηλώσεις θα αναβληθούν, καθώς και η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του Κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

γ)         Από σήμερα, 8 Ιουνίου. μέχρι και την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό σήμερα από τις 12μ μέχρι τις 3μμ, την Πέμπτη από τις 9.45πμ μέχρι τις 3μμ και την Παρασκευή από τις 8πμ μέχρι τις 3μμ.

δ)        Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 9.15 π.μ.

ε)         Η σορός της εκλιπούσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, από τις 8.00 π.μ. – 10.00 π.μ.

στ)      Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία Υπουργού, δημοσία δαπάνη, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 11π.μ.

ζ)         Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

η)        Όσα από τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία, θα μπορούν να το πράξουν.

θ)        Την εκλιπούσα θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όσοι αξιωματούχοι επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία της εκλιπούσας να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22867542, 22867541 την Τετάρτη μεταξύ των ωρών 12μ – 3μμ και την Πέμπτη από τις 8πμ μέχρι τις 12μ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έδωσε πέντε χιλιάδες σε οικογένεια, στήριξε νεαρό που κοιμόταν σε κατάστημα»

Πριν την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμην της Ζέτας Αιμιλιανίδου, ενώ στη θέση της τοποθετήθηκαν ένα μπουκέτο λευκά λουλούδια, μια φωτογραφία της και ένα κερί. 

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου μεταφέρεται σήμερα από την Αθήνα στην Κύπρο. Στο κτήριο του Προεδρικού οι σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ε.Ε. κυματίζουν μεσίστιες. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης
Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ
Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας