Τετάρτη 1 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Πήραν γραμμή από την Άγκυρα και καταδικάζουν την άσκηση Αγαπήνωρ τα κατεχόμενα

  05/06/2022 13:32
Πήραν γραμμή από την Άγκυρα και καταδικάζουν την άσκηση Αγαπήνωρ τα κατεχόμενα

Πήραν γραμμή από την Άγκυρα και καταδικάζουν την άσκηση Αγαπήνωρ τα κατεχόμενα

  05/06/2022 13:32

Μετά την ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, με την οποία καταδικάζει την κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ το «υπουργείο εξωτερικών» των κατεχομένων πήρε γραμμή και με τη σειρά του καταδίκασε την άσκηση, υποστηρίζοντας ότι αυξάνει την ένταση στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι για την άσκηση Αγαπήνωρ-«Στόχος η αποσταθεροποίηση της περιοχής»

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «υπεξ» για την άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» αναφέρει ότι οι στρατιωτικές σχέσεις και ασκήσεις που έχουν συνάψει το Ισραήλ και άλλες χώρες με την ε/κ πλευρά δεν σημαίνουν τίποτα άλλο από την υποστήριξη αυτών των δραστηριοτήτων της ε/κ πλευράς.

«Τέτοιες δραστηριότητες είναι παράγοντες που εμποδίζουν την εδραίωση της απαραίτητης σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Αναμένουμε από το Ισραήλ και όλες τις άλλες χώρες να σταματήσουν να υποστηρίζουν τις προκλητικές πολιτικές της ε/κ διοίκησης και να ενθαρρύνουν την ε/κ πλευρά να βρει μια λύση στη βάση της κυριαρχικής ισότητας των δύο κρατών», υποστηρίζει το «υπεξ».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία εναντίον του ψευδοκράτους, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεων, «απαιτούν την αδιάλειπτη υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της εγγυήτριας χώρας και μητέρας πατρίδας Τουρκίας» και του ψευδοκράτους.

Τα τ/κ ΜΜΕ που μεταδίδουν την πιο πάνω ανακοίνωση σημειώνουν ότι η άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» διεξήχθη μεταξύ 29 Μαΐου και 2 Ιουνίου και είναι η πιο μεγάλη άσκηση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας