Πέμπτη 11 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τους στενούς δεσμούς Κύπρου-Αυστραλίας επιβεβαίωσαν Δημητρίου και McKergow

  03/06/2022 15:56
Τους στενούς δεσμούς Κύπρου-Αυστραλίας επιβεβαίωσαν Δημητρίου και McKergow

Τους στενούς δεσμούς Κύπρου-Αυστραλίας επιβεβαίωσαν Δημητρίου και McKergow

  03/06/2022 15:56

Οι στενοί δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Αυστραλίας επιβεβαιώθηκαν σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου με την νέα Ύπατη Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο Fiona McKergow.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χώρων, με έμφαση στην επανεκκίνηση των ανταλλαγών, που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας Covid-19, σε διάφορα επίπεδα.

Η κ. Δημητρίου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην έντονη δράση της κυπριακής Διασποράς στην Αυστραλία, ως συνδετικού κρίκου ανάμεσα στις δύο χώρες.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα ευρύτερου κοινού ενδιαφέροντος.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ανησυχία για την παρατεινόμενη κρίση στην Ουκρανία και τις σοβαρότατες ανθρωπιστικές και άλλες συνέπειές της, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας. Υπογραμμίστηκε επίσης η επείγουσα ανάγκη για ανάληψη ενισχυμένης συλλογικής δράσης προς αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Συζητήθηκαν, εξάλλου, θέματα που αφορούν στη διάσταση του φύλου, με ειδικότερη αναφορά στη σημαντική αύξηση της γυναικείας εκπροσώπησης και ηγεσίας στην πολιτική. Η κ. McKergow ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τα αποτελέσματα των πρόσφατων ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία, σημειώνοντας τη σημαντική αύξηση των γυναικών στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας