Καυτός Ιούνιος στην ΕΔΕΚ-Κορυφώνεται η σύρραξη ηγεσίας και διαφωνούντων

Αμετακίνητες από τις θέσεις τους βρίσκονται οι δύο ομάδες που διαμορφώθηκαν εντός της ΕΔΕΚ, με την εσωκομματική κρίση να έχει περάσει ήδη σε νέα φάση, εν αναμονή εκείνων των κινήσεων που θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις, στη βάση των οποίων θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Από τη μια η ομάδα των 607 ενδυναμωμένη με την παρουσία ιστορικών στελεχών και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων, συνεχίζει την προσπάθεια της για να ανατρέψει τις αποφάσεις του 14ου Παγκύπριου Συνεδρίου του κόμματος και από την άλλη η σημερινή ηγεσία της ΕΔΕΚ, δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχθεί τα αιτήματα των διαφωνούντων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η ομάδα των διαφωνούντων που παρέθεσε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάζοντας το πλαίσιο των θέσεων της, προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα το οποίο θα είναι και το καθοριστικό στην προσπάθεια της για να εξασκήσει πιέσεις στον Μαρίνο Σιζόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη της σημερινής ηγεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο αντίλογος των 607 στις δημόσιες δηλώσεις Σιζόπουλου-Πώς απαντούν στις δηλώσεις του

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει την προετοιμασία, ενόψει της μαζικής συνάντησης μελών του κόμματος, η οποία ουσιαστικά έχει δύο βασικά αιτήματα. Πρώτον την αποκατάσταση του μητρώου μελών και δεύτερο τη διεξαγωγή ενός δημοκρατικού Συνεδρίου για την εκλογή της ηγεσίας και των μελών του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Η μαζική συνάντηση μελών της ΕΔΕΚ εκτός απροόποτυ θα οριστεί για το δεύτερο μισό του Ιουνίου και η προσπάθεια αυτή τη στιγμή εστιάζεται στο να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότερα μέλη, έτσι ώστε να σταλεί το μήνυμα στον Μαρίνο Σιζόπουλο πως πρόκειται για μια μαζικότατη προσπάθεια που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος. Με αυτό τον τρόπο, ενόψει και των διεργασιών για τις Προεδρικές Εκλογές, αυτή η πρωτοβουλία θα δίνει και το μήνυμα εκτός κόμματος, πως όποιος επιχειρεί να κατέλθει σε συμφωνία με τον κ. Σιζόπουλο, σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνει λευκή επιταγή και από το σύνολο των ΕΔΕΚιτών που δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή ηγεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευθείες βολές Παπαδάκη κατά Σιζόπουλου-«Προσπαθεί να καταστρέψει το ΓεΣΥ»

Πάντως σε ότι αφορά τη μαζική συγκέντρωση, σε αυτήν αναμένεται να υπάρξει κατάληξη από τους συμμετέχοντες σε ένα κείμενο στο οποίο θα παρατίθεται το βασικό αίτημα που δεν είναι άλλο από τη διεξαγωγή δημοκρατικού Συνεδρίου. Εξάλλου οι διαφωνούντες μετά την πρόσκληση που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα για να παρακαθίσουν σε διάλογο με την ηγεσία, έτσι ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα που καταγράφονται διαφωνίες, αρνήθηκαν, υποδεικνύοντας πως δεν αναγνωρίζουν τα προσφάτως εκλεγμένα μέλη των κομματικών οργάνων.

Κάτι που ξεκαθάρισαν σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, στον Μαρίνο Σιζόπουλο και οι δύο βουλευτές του κόμματος, Κωστής Ευσταθίου και Ηλίας Μυριάνθους, οι οποίοι προσκλήθηκαν σε συνάντηση από τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, την οποία αποδέχτηκαν με την υποσημείωση πως δεν αναγνωρίζουν τα όργανα του κόμματος που εκλέχθηκαν στις αρχές του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναλαμβάνουν δράση, ζητούν Συνέδριο ΕΔΕΚίτες-Μαζί τους Ευσταθίου και Μυριάνθους

Εξάλλου η πρόταση που κατέθεσαν οι διαφωνούντες στην ΕΔΕΚ, για αποκατάσταση του μητρώου και διεξαγωγή νέου Συνεδρίου, έχει απορριφθεί από το κόμμα, με τον γενικό διευθυντή, Μορφάκη Σολομωνίδη να τη νέα ηγεσία, την Κεντρική Επιτροπή, το Πολιτικό Γραφείο και τις Επαρχιακές Επιτροπές τις επέλεξαν με τη ψήφου τους πέραν των 3500 χιλιάδων ΕΔΕΚιτών. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή των μελών της ηγεσίας συμμετείχαν γύρω στα ενενήντα άτομα.

Μάλιστα απαντώντας στη δήλωση του πρώην πρόεδρου του κόμματος στον REPORTER, το περασμένο Σάββατο, λέει πως, «η ΕΔΕΚ δεν επανιδρύεται, είναι μια και αδιαίρετη και έτσι θα συνεχίσει. «Οι επιτήδειοι ουδέτεροι προσπάθησαν ξανά αλλά δεν τα κατάφεραν. Την νέα ηγεσία, την νέα Κεντρική Επιτροπή, το νέο Πολιτικό Γραφείο και τις νέες Ε.Ε τις επέλεξαν με την μαζική συμμετοχή και ψήφο τους πέραν των 3500 χιλιάδων ΕΔΕΚΙΤΩΝ.  Οι νέοι, τα απλά μέλη, η ηγεσία και τα Ιστορικά στελέχη έδωσαν το παρών τους στο πρώτο πολιτικό μνημόσυνο του αειμνήστου Γιατρού μας. Απόντες; Ξανά οι επιτήδειοι ουδέτεροι.  Ας μας μετρήσουν καλύτερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ομήρου στον REPORTER: Μνημείο απολυταρχίας η ΕΔΕΚ σήμερα, μόνη λύση η επανίδρυση

Ο κ. Σολομωνίδης, πάντως στην  ανάρτηση του, σημειώνει πως, «δεν θα επιτρέψουμε σε Δούρειους Ίππους και φαντάσματα του παρελθόντος να πετύχουν τους στόχους τους», ενώ υποδεικνύει πως, «την ώρα που η χώρα μας είναι υπό τουρκική κατοχή και βιώνει καθημερινά τον τουρκικό επεκτάσιμο, την ώρα που οι συμπολίτες μας δίνουν καθημερινά μάχη για να επιβιώσουν από την ακρίβεια και την αδικία, την ώρα που οι νέοι μας δίνουν την μάχη των φοιτητικών εκλογών, κάποιοι επιλέγουν τα λίγα λεπτά προβολής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόσκληση Σιζόπουλου σε διαφωνούντες-«Ελάτε σε διάλογο να λύσουμε τα προβλήματα»

Δειτε Επισης

Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων