Δρομολογούν μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των Τ/κ προς Τουρκία στα κατεχόμενα

Τα προσωπικά δεδομένα των Τουρκοκυπρίων θα μεταβιβάζονται στην Τουρκία, λέει ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Ονγκούν Ταλάτ, σημειώνοντας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι είναι υπό κατασκευή κέντρο συλλογής δεδομένων το οποίο θα διαχειρίζεται τουρκική εταιρεία.

Ο κ. Ταλάτ, που είναι «αντιπρόεδρος» της «επιτροπής νομικών, πολιτικών υποθέσεων και εξωτερικών σχέσεων» της «βουλής» του ψευδοκράτους, ανακοίνωσε ότι στα κατεχόμενα δρομολογείται η μεταβίβαση όλων των προσωπικών δεδομένων των Τ/κ στην Τουρκία μέσω νέων «πρωτοκόλλων» που υπογράφηκαν με την Τουρκία και αφορούν τη συνεργασία των κατεχομένων με την Τουρκία στο πεδίο της ηλεκτρονικής «διακυβέρνησης». Πρόκειται για «πρωτόκολλα», για τα οποία η τ/κ αντιπολίτευση φέρει ενστάσεις.

«Στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής νομικών και πολιτικών υποθέσεων αύριο έρχονται τα πρωτόκολλα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που είχαν προηγουμένως υπογραφεί με τη Δημοκρατία της Τουρκίας. Αυτά δεν εγκρίθηκαν προηγουμένως λόγω της ίσης εκπροσώπησης της αντιπολίτευσης στην επιτροπή κατά την προηγούμενη περίοδο», αναφέρει ο κ. Ταλάτ.

Συνεχίζει, λέγοντας ότι «σύμφωνα με αυτά τα πρωτόκολλα, δημιουργείται ένα κέντρο δεδομένων, που σήμερα είναι υπό κατασκευή, όπου θα συλλέγονται όλες οι πληροφορίες. Ο έλεγχος και η διαχείριση αυτού του data center μεταφέρεται πλήρως στην τουρκική εταιρεία ‘Türk-SAT’. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα μας σε όλους τους τομείς, από την ιθαγένεια έως την ιδιοκτησία, από τις πληροφορίες των ασθενών μέχρι τα αρχεία των φορολογουμένων, από τα οικονομικά δεδομένα έως τα τελωνεία, ακόμη και στην περίπτωση του δικαστικού σώματος που προφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού, παραδίδονται επίσημα στη Δημοκρατία της Τουρκίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση
Οι αντιδράσεις κομμάτων για την κρίση στο μέτωπο Ελεγκτή και Εισαγγελίας-Καλεί ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλία το ΑΚΕΛ
Σύγκρουση συμφέροντος για λειτουργό της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου-Ζητά έρευνα από ΥΣ η Ελεγκτική
Με κατά βούληση πάει το ΔΗΚΟ για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου-Οι εκλεκτοί για δημαρχίες και αντιδημαρχίες