Σάββατο 25 Ιουν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δρομολογούν μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των Τ/κ προς Τουρκία στα κατεχόμενα

  25/05/2022 19:52
Δρομολογούν μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των Τ/κ προς Τουρκία στα κατεχόμενα

Δρομολογούν μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων των Τ/κ προς Τουρκία στα κατεχόμενα

  25/05/2022 19:52

Τα προσωπικά δεδομένα των Τουρκοκυπρίων θα μεταβιβάζονται στην Τουρκία, λέει ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Ονγκούν Ταλάτ, σημειώνοντας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι είναι υπό κατασκευή κέντρο συλλογής δεδομένων το οποίο θα διαχειρίζεται τουρκική εταιρεία.

Ο κ. Ταλάτ, που είναι «αντιπρόεδρος» της «επιτροπής νομικών, πολιτικών υποθέσεων και εξωτερικών σχέσεων» της «βουλής» του ψευδοκράτους, ανακοίνωσε ότι στα κατεχόμενα δρομολογείται η μεταβίβαση όλων των προσωπικών δεδομένων των Τ/κ στην Τουρκία μέσω νέων «πρωτοκόλλων» που υπογράφηκαν με την Τουρκία και αφορούν τη συνεργασία των κατεχομένων με την Τουρκία στο πεδίο της ηλεκτρονικής «διακυβέρνησης». Πρόκειται για «πρωτόκολλα», για τα οποία η τ/κ αντιπολίτευση φέρει ενστάσεις.

«Στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής νομικών και πολιτικών υποθέσεων αύριο έρχονται τα πρωτόκολλα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που είχαν προηγουμένως υπογραφεί με τη Δημοκρατία της Τουρκίας. Αυτά δεν εγκρίθηκαν προηγουμένως λόγω της ίσης εκπροσώπησης της αντιπολίτευσης στην επιτροπή κατά την προηγούμενη περίοδο», αναφέρει ο κ. Ταλάτ.

Συνεχίζει, λέγοντας ότι «σύμφωνα με αυτά τα πρωτόκολλα, δημιουργείται ένα κέντρο δεδομένων, που σήμερα είναι υπό κατασκευή, όπου θα συλλέγονται όλες οι πληροφορίες. Ο έλεγχος και η διαχείριση αυτού του data center μεταφέρεται πλήρως στην τουρκική εταιρεία ‘Türk-SAT’. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα μας σε όλους τους τομείς, από την ιθαγένεια έως την ιδιοκτησία, από τις πληροφορίες των ασθενών μέχρι τα αρχεία των φορολογουμένων, από τα οικονομικά δεδομένα έως τα τελωνεία, ακόμη και στην περίπτωση του δικαστικού σώματος που προφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού, παραδίδονται επίσημα στη Δημοκρατία της Τουρκίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας