Ενώνουν δυνάμεις οι ΕΔΕΚίτες και βγαίνουν μπροστά εναντίον του Σιζόπουλου

Ένας νέος γύρος στο πολύμηνο σίριαλ της ΕΔΕΚ ανοίγει σήμερα, με τη δημοσιογραφική διάσκεψη που θα παραχωρήσει η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία του κόμματος. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, με τη διεξαγωγή του Παγκύπριου Συνεδρίου και τη συγκρότηση των κομματικών οργάνων, από τον Μαρίνο Σιζόπουλο, οι διαφωνούντες περνούν στην αντεπίθεση, με βασικό αίτημα τη διεξαγωγή νέου Συνεδρίου και την εκλογή νέας ηγεσίας.   

Κι αυτό διότι η Ομάδα Πρωτοβουλίας που συστάθηκε μετά τα γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίου, θεωρεί πως, τόσο η σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής όσο και η διεξαγωγή του Συνεδρίου στα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου, έγιναν αντικανονικά, παραβιάζοντας όχι μόνο τα δικαστικά διατάγματα που ήταν σε ισχύ, αλλά και το καταστατικό του κόμματος. 

Στη σημερινή διάσκεψη, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία της ΕΔΕΚ, αναμένεται να εμφανιστεί ενισχυμένη κι από άλλα ιστορικά στελέχη, πέραν των 607 που αρχικά εμφανίσθηκαν ως υπογράφοντες στις ανακοινώσεις της. Μάλιστα η παρουσία και ενεργών στελεχών του κόμματος, σε συνδυασμό με την παρουσία ιστορικών στελεχών της παράταξης, έχει ως στόχο να στείλει το μήνυμα πως εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία των παραδοσιακών ψηφοφόρων και μελών του κόμματος, που δεν συμμετείχαν ούτε στο Συνέδριο, αλλά ούτε στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαΐου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι μισές αλήθειες για τα Δικαστήρια, η επόμενη θύελλα και στο βάθος Προεδρικές

Πάντως, στόχος είναι πλέον να δοθεί πολιτική λύση στα προβλήματα του κόμματος, πέραν από τις δικαστικές αποφάσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα στις ανοικτές υποθέσεις που εκδικάζονται και αφορούν, τόσο το θέμα του μητρώου του κόμματος, όσο και άλλα ζητήματα όπως η επαρχιακή συνδιάσκεψη της Λευκωσίας και η καρατόμηση του τέως Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Μιχάλη Τερέπεη. 

Εξάλλου το μήνυμα που θα σταλεί, είναι πως τα εσωκομματικά προβλήματα, δεν προέκυψαν τους τελευταίους μήνες ή τον τελευταίο ένα χρόνο, με τις προσφυγές στα Δικαστήρια, αλλά προϋπήρχαν εδώ και πέντε χρόνια και για αυτά είχαν γίνει έγκαιρα οι απαραίτητες προειδοποιήσεις προς την ηγεσία, οι οποίες ωστόσο δεν λήφθηκαν υπόψη και οι δικαστικές διαδικασίες ακολούθησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα αναπάντητα ερωτήματα, η συνεργασία στο Κέντρο και οι δυναμικές

Πλέον οι διαφωνούντες στην ΕΔΕΚ, επικεντρώνονται στο τι θα πρέπει να συμβεί, έτσι ώστε η ΕΔΕΚ να παρουσιαστεί ενωμένη και ενδυναμωμένη μετά από την περιπέτεια του τελευταίου διαστήματος, στέλνοντας το μήνυμα προς τον Μαρίνο Σιζόπουλο πως δεν πρόκειται να του δωρίσουν ένα ιστορικό κόμμα. 

Την ίδια ώρα αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε διάφορες κατηγορίες που κατά καιρούς εκτόξευσε εναντίον τους ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, απευθύνοντας παράλληλα, κάλεσμα στους ΕΔΕΚίτες να συμπορευθούν μαζί τους και να συμμετέχουν σε  μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες για να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επιμονή Σιζόπουλου για αλλαγές στο ΓΕΣΥ και τα ερωτήματα για Χατζηπαντέλα

Εκεί πέραν των αποφάσεων που θα ληφθούν, θα σταλεί το μήνυμα πως η ΕΔΕΚ είναι αυτή που εκπροσωπείται από την Ομάδα Πρωτοβουλίας και τα ιστορικά στελέχη που βγήκαν μπροστά εναντίον της σημερινής ηγεσίας και όχι στο Συνέδριο που πραγματοποίησε την 1η Μαίου ο Μαρίνος Σιζόπουλος στην παρουσία μόλις 83 μελών από τα περίπου επτά χιλιάδες μέλη του κόμματος. 

Κι όλα αυτά βέβαια εν μέσω των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει των Προεδρικών Εκλογών, με τους διαφωνούντες να στέλνουν το μήνυμα πως ο Μαρίνος Σιζόπουλος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ούτε κατ΄ ελάχιστο το εκλογικό ποσοστό που έλαβε το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2021. 

Η σημερινή εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις δέκα το πρωί στη δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία. 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»