Χωρίς τέλος οι προκλήσεις στο Βαρώσι-«Αναγκαίο να ανοίξουν νέες παραλίες»

Αναγκαίο θεωρεί ο «πρόεδρος της βουλής» στα κατεχόμενα, Ζορλού Τορέ, να ανοίξουν και νέες παραλίες στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, λέγοντας ότι έγιναν κάποιες ρυθμίσεις σε σχέση με το περιβάλλον στους δημόσιους χώρους στο Βαρώσι, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για έδαφος του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στις δηλώσεις Τορέ στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή στα κατεχόμενα όπου είπε επίσης ότι όσοι διεκδικούν τις περιουσίες τους στο Βαρώσι μπορούν να προσφύγουν στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», όπου οι αιτήσεις πρέπει να εξεταστούν γρήγορα και να γίνουν περαιτέρω βήματα. «Το μέρος εκείνο έμεινε αρκετό καιρό αδρανές. Επομένως, είναι αναγκαίο να ανοίξουν νέες παραλίες στην περιοχή και να δοθούν στην υπηρεσία της ανθρωπότητας» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγουν την παραλία στο Βαρώσι οι Τούρκοι την 1η Ιουνίου-Τοποθέτησαν κρεβατάκια

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τορέ είπε ότι η λύση της ομοσπονδίας συζητείται από τότε που ο ίδιος ήταν νέος. Επαναλαμβάνοντας την τουρκική θέση ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν εγκατέλειψαν την ιδέα της ένωσης με την Ελλάδα από το 1960 και απέκλεισαν τους Τουρκοκύπριους μέχρι το 1974, ο Ζορλού Τορέ είπε ότι η Κύπρος αυτή την στιγμή είναι μοιρασμένη στα δυο. «Στον νότο υπάρχει η κυριαρχία των Ελληνοκυπρίων και στον βορρά έχουμε το ανεξάρτητο τουρκικό κράτος μας. Το όνομά του είναι τδβκ. Δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουμε αυτή την ανεξαρτησία. Επί 50 χρόνια οι ηγέτες μας συζητούσαν κατά πόσο μπορούμε να βρεθούμε κάτω από μια ομοσπονδιακή στέγη με τους Ελληνοκύπριους. Η Τουρκία στήριξε αυτές τις συνομιλίες. Εγώ ήμουν ένας από αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει ομοσπονδία με τους Ελληνοκύπριους. Υπερασπιζόμουν την τδβκ. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υπερασπιστούμε και να εδραιώσουμε την τδβκ», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανησυχεί η Κομισιόν για την Αμμόχωστο-«Βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση»

Οι Ε/κ, υποστήριξε, είναι αυτοί που απέρριπταν την ομοσπονδία εδώ και 50 χρόνια, δεν πρόκειται να έρθουν κοντά σε μια συμφωνία για δύο κράτη και θα υποστηρίζουν το ενιαίο κράτος.

Σύμφωνα με τον κ. Τορέ, αναδείχθηκε η σημασία του ψευδοκράτους στις μεταβαλλόμενες συνθήκες παγκοσμίως, κάτι το οποίο υποδεικνύουν και οι συγκυρίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να υπερασπιστούν, πρόσθεσε, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους στην «Γαλάζια Πατρίδα» μαζί με την Τουρκία. «Έχουμε μία και μοναδική εγγύηση, την μητέρα πατρίδα Τουρκία και τον ηρωικό τουρκικό στρατό» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Κατηγορεί την ε/κ πλευρά το «υπεξ» των κατεχομένων-«Παραπλανά την ΕΕ»

Την ίδια ώρα τον ισχυρισμό ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «παραπλανά» την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου προβάλλει το «υπουργείο εξωτερικών» σε γραπτή ανακοίνωσή του.

«Δεν ελήφθη απόφαση για το άνοιγμα νέας παραλίας στο κλειστό Βαρώσι και οι εργασίες που έγιναν στην περιοχή αφορούν μια σειρά έργων βελτίωσης προς όφελος όσων χρησιμοποιούν την παραλία, ιδιαίτερα την ασφάλεια, σε μια παραλία που είναι ήδη ανοιχτή για χρήση», αναφέρει το «υπεξ», το οποίο προσθέτει ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, στηριζόμενη σε λανθασμένη ενημέρωση που παρέχει η ε/κ πλευρά, χρησιμοποιεί ως πολιτικό εργαλείο μια ρύθμιση που έχει ως στόχο ο λαός να χρησιμοποιεί άνετα τη θάλασσα».

«Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, για το κλειστό Βαρώσι, που είναι το έδαφος της τδβκ,(όπως αποκαλούν τα κατεχόμενα εδάφη) δεν υπόκεινται στην έγκριση της ε/κ πλευράς ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την άλλη, δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ότι η Επιτροπή της ΕΕ σιωπά εις βάρος του τ/κ λαού, μπροστά στις μονομερείς και κλιμακούμενες ενέργειες της ε/κ πλευράς στην Ανατολική Μεσόγειο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές