Παίρνει διαστάσεις η κόντρα Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ για την ακρίβεια-«Εκτίθεστε»

Διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ, με φόντο την ακρίβεια, με τις δύο πλευρές να βάλλουν συνεχώς η μία εναντίον της άλλης, ενώ στην μάχη αυτή έχει μπει και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ως κυβερνών κόμμα, αφού μέρος των πυρών του ΑΚΕΛ στρέφονται προς αυτόν.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σε γραπτή του ανακοίνωση, θέλησε να απαντήσεις στις αναφορές του κόμματος της Αριστεράς, που έκαναν λόγο για αποτυχία της Κυβέρνησης με βούλα της ΕΕ, επικαλούμενο τις συστάσεις που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προς τα κράτη μέλη για το θέμα της ακρίβειας.

Ο κ. Πελεκάνος ξεκίνησε την απαντητική του γραπτή δήλωση κάνοντας μία εισήγηση προς το ΑΚΕΛ, όπως το αποκάλεσε. «Μην επικαλείστε τις εκθέσεις ή συστάσεις της ΕΕ και πολύ περισσότερο έρευνες και στατιστικά στοιχεία, για να πλήξετε την Κυβέρνηση. Εκτίθεστε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακριβαίνει η κόντρα Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ-Βλέπουν τεχνάσματα οι μεν, το 2013 οι δε

Πρόσθεσε πως «ο μόνος τρόπος για να βρείτε μεμπτά σημεία στην κατάσταση της χώρας, ιδιαίτερα συγκρινόμενη με το παρελθόν, είναι να απομονώσετε μία- δύο φράσεις, από ένα όγκο στοιχείων δεκάδων σελίδων και πληροφοριών. Αυτό, όμως, δεν είναι πολιτική, είναι προσπάθεια κοινής παραπλάνησης».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως σήμερα ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ επικαλείται την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να καταγγείλει ως ανίκανη την Κυβέρνηση στον τομέα της Ενέργειας.

«Εν τω μεταξύ, η έκθεση της Κομισιόν φυσικά και καταγράφει προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά πάνω από όλα καταγράφει την πρόοδο που και σε αυτό τον τομέα, όπως και σε πλείστους όσους άλλους τομείς, καταγράφεται. Να διαβάσουν στο ΑΚΕΛ και τις χτεσινές δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν που βάζει τη χώρα μας μαζί με την Ελλάδα στο κάδρο των χωρών που αποτελούν πυλώνες ενεργειακής διαφοροποίησης της Ευρώπης».

Συνεχίζοντας, ο κ. Πελεκάνος κάλεσε το ΑΚΕΛ «να διαβάσουν την έκθεση με τίτλο “Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, στις οποίες καταγράφεται μια συνολική αναβάθμιση της χώρας μας, σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, πετυχαίνοντας καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο της ΕΕ  όσον αφορά φορά τη μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στους τομείς της υγείας, της ευημερίας κ.ο.κ».

Βεβαίως πολύ συχνά στις εκθέσεις για τη χώρα μας, τόνισε στην συνέχεια, «όπως και στην πρόσφατη της Κομισιόν, καταγράφονται επίσης και ανισορροπίες που παρά τη βελτίωση εξακολουθούν να αποτελούν παράγοντες ανησυχίας για την οικονομία της Κύπρου, όπως τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, το υψηλό δημόσιο χρέος. Αυτά, δηλαδή, που μας κληροδότησε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ, είτε άμεσα είτε έμμεσα».

Καταλήγοντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «κάτι ακόμη που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι η σημαντική πρόοδος της χώρας μας, χάρη στις προσπάθειες της παρούσας Κυβέρνησης, η οποία καταγράφεται παρά τις πολιτικές του ΑΚΕΛ που παρ’ ολίγον να οδηγήσουν τη χώρα σε πτώχευση, παρά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού και παρά την κρίση που προκαλείται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φουντώνει η κόντρα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, αντάλλαξαν και πάλι πυρά με φόντο την ακρίβεια

Ύψωσε τείχος προστασίας ο ΔΗΣΥ

Το κυβερνών κόμμα θέλησε να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί την Κυβέρνηση, για τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει, όσον αφορά στο θέμα της ακρίβειας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, για την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό και η μάχη κατά της ακρίβειας και των πληθωριστικών τάσεων δεν είναι σύνθημα, όπως είναι για το ΑΚΕΛ.

«Όπως πράξαμε και στο παρελθόν σε όλες τις μεγάλες κρίσεις από το 2013 μέχρι σήμερα, επιδεικνύοντας στάση ευθύνης, έτσι και τώρα εν μέσω άλλης μιας διεθνούς κρίσης τα αποτελέσματα της οποίας μάλλον αγνοεί το ΑΚΕΛ, θα σταθούμε δίπλα στην κοινωνία με συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως αυτό θα γίνει «μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων. Ούτε με συνθήματα, ούτε με τυχάρπαστες πολιτικές που μας οδήγησαν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής».

Τα πυρά του ΑΚΕΛ

Νωρίτερα, το κόμμα της Αριστεράς, σε ανακοίνωσή του, εξαπέλυσε νέα επίθεση προς την Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ, αναφέροντας πως με βούλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «η ανικανότητα και η αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας και την ενεργειακή φτώχεια στην Κύπρο».

Πρόσθεσε πως οι συστάσεις ανά χώρα που εξέδωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τεκμηριώνουν την αποτυχία της Κυβέρνησης, όπως ανέφερε, να λύσει τα προβλήματα στην ενέργεια και στα καύσιμα, τα οποία πληρώνει η κοινωνία και η οικονομία ακριβά.

«Ωστόσο, η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Όσο μελάνι και αν έριξε τις προηγούμενες μέρες δεν βρήκε λέξη να πει για την ουσία. Δεν βρήκε λέξη να πει γιατί οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται διεθνώς αλλά στην Κύπρο καλπάζουν. Γιατί οι άλλες χώρες λαμβάνουν ήδη μέτρα, αλλά στην Κύπρο μεταθέτουμε τις αποφάσεις για το μέλλον».

Το κόμμα της αντιπολίτευσης σημείωσε, παράλληλα, πως η Κυβέρνηση δεν απάντησε για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για την ακρίβεια. Αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τη μείωση της διπλής φορολογίας και την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Με την πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ σε κάθε εργαζόμενο. Αν συμμερίζεται το καθολικό αίτημα της κοινωνίας να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και στο ρεύμα.

«Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι χρειάζονται μέτρα τώρα. Όλος, εκτός από την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση