Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Φουντώνει η κόντρα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, αντάλλαξαν και πάλι πυρά με φόντο την ακρίβεια

  24/05/2022 16:54
Φουντώνει η κόντρα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, αντάλλαξαν και πάλι πυρά με φόντο την ακρίβεια

Φουντώνει η κόντρα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, αντάλλαξαν και πάλι πυρά με φόντο την ακρίβεια

  24/05/2022 16:54

Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα σε Δημοκρατικό Συναγερμό και ΑΚΕΛ, αφού τα δύο μεγαλύτερα κόμματα αντάλλαξαν εκ νέου πυρά, με φόντο την ακρίβεια. 

Το κυβερνών κόμμα θέλησε να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί την Κυβέρνηση, για τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει, όσον αφορά στο θέμα της ακρίβειας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, για την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό και η μάχη κατά της ακρίβειας και των πληθωριστικών τάσεων δεν είναι σύνθημα, όπως είναι για το ΑΚΕΛ.

«Όπως πράξαμε και στο παρελθόν σε όλες τις μεγάλες κρίσεις από το 2013 μέχρι σήμερα, επιδεικνύοντας στάση ευθύνης, έτσι και τώρα εν μέσω άλλης μιας διεθνούς κρίσης τα αποτελέσματα της οποίας μάλλον αγνοεί το ΑΚΕΛ, θα σταθούμε δίπλα στην κοινωνία με συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως αυτό θα γίνει «μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων. Ούτε με συνθήματα, ούτε με τυχάρπαστες πολιτικές που μας οδήγησαν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής».

Τα πυρά του ΑΚΕΛ

Νωρίτερα, το κόμμα της Αριστεράς, σε ανακοίνωσή του, εξαπέλυσε νέα επίθεση προς την Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ, αναφέροντας πως με βούλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «η ανικανότητα και η αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας και την ενεργειακή φτώχεια στην Κύπρο».

Πρόσθεσε πως οι συστάσεις ανά χώρα που εξέδωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τεκμηριώνουν την αποτυχία της Κυβέρνησης, όπως ανέφερε, να λύσει τα προβλήματα στην ενέργεια και στα καύσιμα, τα οποία πληρώνει η κοινωνία και η οικονομία ακριβά.

«Ωστόσο, η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Όσο μελάνι και αν έριξε τις προηγούμενες μέρες δεν βρήκε λέξη να πει για την ουσία. Δεν βρήκε λέξη να πει γιατί οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται διεθνώς αλλά στην Κύπρο καλπάζουν. Γιατί οι άλλες χώρες λαμβάνουν ήδη μέτρα, αλλά στην Κύπρο μεταθέτουμε τις αποφάσεις για το μέλλον».

Το κόμμα της αντιπολίτευσης σημείωσε, παράλληλα, πως η Κυβέρνηση δεν απάντησε για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για την ακρίβεια. Αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τη μείωση της διπλής φορολογίας και την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Με την πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ σε κάθε εργαζόμενο. Αν συμμερίζεται το καθολικό αίτημα της κοινωνίας να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και στο ρεύμα.

«Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι χρειάζονται μέτρα τώρα. Όλος, εκτός από την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού», κατέληξε.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας