Τετάρτη 29 Ιουν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ακριβαίνει η κόντρα Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ-Βλέπουν τεχνάσματα οι μεν, το 2013 οι δε

  21/05/2022 13:17
Ακριβαίνει η κόντρα Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ-Βλέπουν τεχνάσματα οι μεν, το 2013 οι δε

Ακριβαίνει η κόντρα Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ-Βλέπουν τεχνάσματα οι μεν, το 2013 οι δε

  21/05/2022 13:17

Σηκώνει το γάντι και απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για την αντιμετώπισης της ακρίβειας η Κυβέρνηση, απαντώντας στο κόμμα της αντιπολίτευσης τονίζει ότι η απάντηση δίνεται μέσα από τις πολιτικές που φέρνουν αποτελέσματα και παράλληλα διασφαλίζουν την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, «το ΑΚΕΛ νομίζει ότι η οικονομία λειτουργεί με εντολές και παραγγέλματα και παπαγαλίζοντας δύο προτάσεις», προσθέτοντας πως «η δε ακρίβεια κατά τη θεωρία τους δεν τιθασσεύεται επειδή είναι ανάλγητη η Κυβέρνηση».

Όπως είπε, αναφερόμενος στο κόμμα της αντιπολίτευσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «είναι με αυτή τη ''σοβαρότητα'' που όταν κυβερνούσαν έστειλαν τη χώρα στον γκρεμό».

Παράλληλα, ο Μάριος Πελεκάνος τονίζει πως «η απάντηση της Κυβέρνησης δίνεται μέσα από τις πολιτικές που φέρνουν αποτελέσματα, ενώ διασφαλίζουν την οικονομική σταθερότητα της χώρας και δεν θέτουν σε κίνδυνο τη μελλοντική μας πορεία».

Όσον αφορά επιπρόσθετα μέτρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι «με την ίδια σοβαρότητα και ορθολογισμό που μας έβγαλε από την κρίση του 2013 που δημιούργησαν αλλά και την κρίση του κορωνοϊού, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις».

Νωρίτερα, σε γραπτή του δήλωση, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης είχε αναφέρει ότι η Κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στις προτάσεις του ΑΚΕΛ και τα αιτήματα της κοινωνίας, ενώ έκανε λόγο επικοινωνιακό τέχνασμα πίσω από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την ακρίβεια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γονατίζει νοικοκυριά η ακρίβεια, έπεται συνέχεια-Μετρά τα κουκιά της η Κυβέρνηση

Όπως είπε «η πολυδιαφημισμένη σύσκεψη στο Προεδρικό για την ακρίβεια αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Αντί για μέτρα, μετά από πολύμηνη αδράνεια, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ Αναστασιάδη ανακοίνωσε νέες συσκέψεις για λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας».

Επιπλέον, ο Νεοκλής Συλικιώτης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ΔΗΣΥ Αναστασιάδη κοινωνικά ανάλγητη αρνείται την πραγματικότητα. Σφυρίζει αδιάφορα για την ακρίβεια που καλπάζει και τη ζει στο πετσί του ο κυπριακός λαός. Κλείνει τα μάτια στην αισχροκέρδεια».

Παράλληλα, σημείωσε πως το ΑΚΕΛ εδώ και καιρό κατάθεσε προτάσεις νόμου για κατάργηση της διπλής φορολογίας και πλαφόν στα καύσιμα, για μείωση του ΦΠΑ σε αγαθά και στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Καταλήγοντας το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ κάλεσε την Κυβέρνηση «έστω και την υστάτη να ανταποκριθεί στις προτάσεις του ΑΚΕΛ και τα αιτήματα της κοινωνίας. Χρειάζονται μέτρα τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οριζόντια και στοχευμένα μέτρα για ακρίβεια-Παρατείνεται η μείωση του ρεύματος

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας