Ανοίγουν την παραλία στο Βαρώσι οι Τούρκοι την 1η Ιουνίου-Τοποθέτησαν κρεβατάκια

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξει το κομμάτι της παραλίας μπροστά από το ξενοδοχείο King George και μέχρι την πολυκατοικία Ωκεανία, στο οποίο συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες. Την ημερομηνία αναφέρει η Γενί Ντουζέν στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη πληροφορίες.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, τα κρεβατάκια παραλίας και οι ομπρέλες έχουν τοποθετηθεί στο μήκος του νέου κομματιού που θ’ ανοίξει το κατοχικό καθεστώς, ενώ τα κτίρια, όπως το εν λόγω γνωστό ξενοδοχείο, έχουν καλυφθεί με πράσινο πανί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο διπλωματικό πεδίο οι πιέσεις για τη νέα επιδρομή στην Αμμόχωστο

Μια μπουλντόζα άνοιγε σήμερα τρύπες κοντά στο κατεδαφισμένο πλέον εστιατόριο Φάληρο, όπου επίσης θα μπει το πράσινο διαχωριστικό υλικό, καθώς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος από την παραλία Ωμέγα, από την πλευρά του ξενοδοχείου Κωνστάντια, παρά μόνο από την είσοδο που έχει ανοίξει για την περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχωστου η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους, με τη στήριξη της Τουρκίας.

Έχει μάλιστα καθορισθεί τιμή για ένα σετ με δύο κρεβατάκια παραλίας και μια ομπρέλα στις 15 ΤΛ, ούτε δηλαδη ένα ευρώ, αφού η ισοτιμία ευρώ - ΤΛ είναι 1 προς 16,4.

Σήμερα στην περιφραγμένη περιοχή υπήρχε κίνηση, αφού οργανωμένα μεταφέρονταν τουρίστες, κυρίως Τούρκοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες στο εν λόγω κομμάτι της παραλίας της Γλώσσας ξεκίνησαν προ ημερών και προχθές αναρτήθηκε σχετικό βίντεο στα ΜΚΔ. Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας και ο Δήμος Αμμοχώστου έχουν αντιδράσει και κάνουν διαβήματα και αποστέλλουν επιστολές προς τα ΗΕ, την ΕΕ και τα Μόνιμα Μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ για την νέα παραβίαση της Τουρκίας στο Βαρώσι.

Οι αντιδράσεις από τα κατεχόμενα είναι περιορισμένες. Αντιθέτως, στις ελεύθερες περιοχές, υπάρχει μεγάλη διπλωματική κινητοποίηση στην προσπάθεια αποτροπής της δημιουργίας νέων τετελεσμένων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Τα διαβήματα, τα οποία γίνονται σε όλα τα επίπεδα, απευθύνονται κυρίως προς την κατεύθυνση της Ευρώπης και των Ηνωμένων Εθνών. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, μάλιστα, τη Δευτέρα, συνάντηση με τον επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε και η κοινοβουλευτική διπλωματία, με την Πρόεδρο της Βουλής να ξεκινά κύκλο ενημέρωσης των ευρωπαίων ομολόγων της. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) απέστειλε επιστολή στους επικεφαλής των άλλων εθνικών αντιπροσωπειών, ενημερώνοντας τους για τις τελευταίες εξελίξεις. Τους κάλεσε όπως εξασκήσουν την επιρροή τους προς την Τουρκία, με απώτερο σκοπό την αποφυγή των νέων τελτεσμένων που προσπαθεί να επιβάλει, υποδεικνύοντας πως είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι δεν ενεργούμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσον αφορά τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Πρωτοβουλίες αναμένεται να αναληφθούν και από τα κόμματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ισχυρισμοί του λεγόμενου «δημάρχου» Αμμοχώστου 

Αργά το απόγευμα υπήρξε η πρώτη τοποθέτηση από τα κατεχόμενα για το θέμα. Συγκεκριμένα  ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Αμμοχώστου καταθέτει τη δική του άποψη για τις τελευταίες εξελίξεις στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου. Ο Ισμαήλ Αρτέρ ισχυρίζεται ότι «ο ‘δήμος’ δεν έχει αγγίξει τις ιδιωτικές περιουσίες στο Βαρώσι». Παράλληλα, αναφέρεται στα επόμενα σχέδια των κατοχικών αρχών για την κλειστή πόλη. 

«Την περίοδο που άνοιξε το Βαρώσι για τους επισκέπτες, τον Οκτώβριο του 2020, στην περιοχή λειτουργούσαν ήδη δυο πλαζ. Πρόκειται για την πλαζ νούμερο ένα, που βρίσκεται λίγο πιο πέρα από το Παλμ Μπιτς, και την άλλη που βρίσκεται στην άκρη της παραλίας (του Βαρωσιού). Πέρυσι, η τελευταία μετατράπηκε σε μια πλήρης παραλία, όπου όλοι οι άνθρωποί μας μπορούν να πάνε και να την χρησιμοποιήσουν και να κολυμπήσουν στη θάλασσα της», λέει ο κ. Αρτέρ στο ΚΥΠΕ.

Στην συνέχεια των δηλώσεων του, ο κ. Αρτέρ αναφέρει ότι «υπήρχε ένα μέρος στην παραλία νούμερο ένα που επρόκειτο να κατεδαφιστεί, και κατεδαφίστηκε. Οι άνθρωποι κολυμπούσαν ήδη στην περιοχή όπου τοποθετήσαμε κιοσκ στην άκρη του δρόμου. Τώρα απλώς καθαρίζουμε την περιοχή. Τοποθετήσαμε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Τα κιοσκ μας είναι ήδη εκεί. Πλέον πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»