Κασουλίδης: Κορμός της όλης προσπάθειας είναι να σωθεί η Αμμόχωστος

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, το πρωί της Δευτέρας ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις της κατοχικής δύναμης στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους το μεσημέρι της Παρασκευής, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση θα υπενθυμίσει ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος «είχε ζητήσει κάποια πράγματα, που θα μπορούσαμε να κάνουμε προς όφελος της τουρκοκυπριακής κοινότητας και ανταποκριθήκαμε, επομένως απαιτούμε αντίστοιχη ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, και όχι αυτά που είδαμε από τις κατοχικές αρχές».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αποτελεσματικότητα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ο Υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «αν δεν προχωρήσουμε με τα ΜΟΕ, θα γίνουν και άλλα, πέρα από αυτά που έγιναν εχθές στην Αμμόχωστο» και σημείωσε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, πως ό,τι είναι στην ευχέρειά μας να κάνουμε στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσιού, πρέπει να το κάνουμε και αυτό είναι που προσπαθούμε».

Διευκρίνισε, ακόμα, ότι τα ΜΟΕ δεν είναι ένα πακέτο που προσφέρεται με τη λογική «πάρτε το ή αφήστε το». «Θα το διαπραγματευτούμε, μπορούν να κάνουν και άλλες προτάσεις, που θα τις ακούσουμε, όμως για εμάς, ο κύριος κορμός της όλης προσπάθειας είναι να σωθεί η Αμμόχωστος», κατέληξε ο κ. Κασουλίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές