Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επιμένει ο Σιζόπουλος-Κατηγορεί για έλλειψη επιχειρημάτων όποιον του ασκεί κριτική

  20/05/2022 12:21
Επιμένει ο Σιζόπουλος-Κατηγορεί για έλλειψη επιχειρημάτων όποιον του ασκεί κριτική

Επιμένει ο Σιζόπουλος-Κατηγορεί για έλλειψη επιχειρημάτων όποιον του ασκεί κριτική

  20/05/2022 12:21

Παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των κομμάτων ύψωσε τείχος προστασίας στο ΓεΣΥ, απορρίπτοντας την πρόταση του Μαρίνου Σιζόπουλου για συνταγογράφηση φαρμάκων από γιατρούς μη συμβεβλημένους, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ επανήλθε, κατηγορώντας, μάλιστα, αυτούς που διαφωνούν, πως δεν έχουν αξιόπιστα επιχειρήματα. Επιμένει, δε, πως η πρόταση «κατοχυρώνει τη βασική φιλοσοφία του ΓεΣΥ», θέση εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή που εκφράζεται από σχεδόν όλους τους εμπλεκόμενους και τα περισσότερα κόμματα. 

«Η πρόταση που κατατέθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας και προνοεί να μπορεί ο ασθενής να λαμβάνει όλες τις παρεχόμενες από το σύστημα υπηρεσίες φροντίδας για τις οποίες καταβάλλει εισφορές, ανεξαρτήτως εάν ο ιατρός που τις συνταγογραφεί είναι ή όχι συμβεβλημένος με τον ΟΑΥ, κατοχυρώνει την βασική φιλοσοφία του ΓεΣΥ για ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕΚ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προειδοποιεί ο Παμπορίδης-«Όποιον υποψήφιο στηρίξει ο Σιζόπουλος, θα τον απορρίψει ο λαός»

Το κόμμα του κ. Σιζόπουλου υποστηρίζει ότι «την ίδια στιγμή, επιταχύνει την προσφορά ποιοτικής περίθαλψης στους ασθενείς και δίνει άμεση λύση στα προβλήματά τους αφού τυχόν καθυστέρηση μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας τους. Ταυτόχρονα, βοηθά τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν κάλυψη από ασφαλιστικές εταιρείες ή την δυνατότητα να καταβάλλουν  οι ίδιοι το συνολικό κόστος εξέτασης, φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων». 

«Είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς πως όσοι αντιπολιτεύονται την πρόταση αυτή, δεν έχουν αξιόπιστα επιχειρήματα αλλά ούτε και δικαιολόγησαν τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν μέχρι σήμερα αντιδράσει στις περιπτώσεις παράνομης εφαρμογής του ΓεΣΥ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, δριμύτατη κριτική στον κ. Σιζόπουλο άσκησε ο πρώην Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, κατηγορώντας τον ότι θα πάρει τον λαιμό του τον υποψήφιο για την Προεδρία που θα υποστηρίξει, επειδή θα τον συναταυτίζουν μαζί του. «Επειδή ο Σιζό δεν έχει τα κότσια να υποβάλει ο ίδιος υποψηφιότητα στις προεδρικές και θα μπει στη λογική την συναλλαγής με άλλο υποψήφιο, προειδοποιώ πως όποιον στηρίξει τελικά στις εκλογές αυτός ο τύπος, θα θεωρηθεί αυτόματα της ίδιας "ποιότητας κ ηθικής" και θα τον φτύσει ο κόσμος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παμπορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας