Νέο παραλήρημα Τατάρ-«Με την εισβολή οι Τουρκοκύπριοι ξαναγεννήθηκαν»

Eάν συνεχίζουν να υπάρχουν σε αυτά τα χώματα ως τ/κ «λαός» και μπορούν να ατενίζουν με ελπίδα το μέλλον, αυτό οφείλεται στην στήριξη της Τουρκίας, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ μιλώντας σε συνέδριο στο «Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λεύκας» με θέμα  την εκλογή του στην «προεδρία» και τίτλο «Μια ιστορία επιτυχίας – Από την επιχειρηματική ζωή και τα ΜΜΕ στην προεδρία της ΤΔΒΚ», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης επανέλαβε την θέση ότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τ/κ, παρά το γεγονός ότι ψήφισαν «ναι» στο Σχέδιο Ανάν και «οι Ελληνοκύπριοι εντάχθηκαν μονομερώς στην ΕΕ».

Αναφερόμενος στην ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, είπε ότι οι Τ/κ πρέπει να πιστεύουν και να εμπιστεύονται την δική τους πολιτική. «Είναι βασικό να συνεχίσουμε την ύπαρξή μας στο μέλλον προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα μαζί με την Τουρκία σε αυτή την γεωγραφική περιοχή. Η στάση από την οποία δεν θα παραιτηθεί ποτέ η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι μια αντίληψη που θα προκαλέσει την απόσυρση του τουρκικού στρατού από το νησί και την μετάβαση της Κύπρου, με τον καιρό, στην κυριαρχία και στην ηγεμονία του διδύμου Ελληνοκύπριοι-Ελλάδα». 

Ο δικός μας δρόμος είναι ο ορθός, ο δικός μας δρόμος είναι να συνεχίσουμε να εξηγούμε αυτή την πολιτική που διαμορφώθηκε σε αυτή την γεωγραφική περιοχή εδώ και αιώνες μαζί με την Τουρκία, πρόσθεσε.   

Χαρακτηρίζοντας αποτρεπτική δύναμη τις εγγυήσεις της Τουρκίας, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι το δίδυμο Ελληνοκύπριοι-Ελλάδα θέλουν να φυλακίσουν την Τουρκία στην Ανατολία κάνοντας όνειρα για την Μεγάλη Ελλάδα και ότι οι Τουρκοκύπριοι «είναι ο λαός που χάλασε αυτό το παιχνίδι».

Ισχυριζόμενος ότι με την εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974 οι Τουρκοκύπριοι ξαναγεννήθηκαν και ίδρυσαν το «κράτος» τους, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι από την εκλογή του στην «προεδρία» με την πλήρη στήριξη της Τουρκίας διαλαλούν στον κόσμο την πολιτική των δύο χωριστών κυρίαρχων κρατών που ζουν πλάι-πλάι. 

Σχόλιο Ερτούγ για την αίτηση ένταξης Σουηδίας-Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, ο τ/κ πρώην διπλωμάτης και σύμβουλος του Ερσίν Τατάρ, Οσμάν Ερτούγ σε άρθρο του ανέφερε ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον όπως παλιά και είναι και πρέπει να είναι αποφασισμένη να προστατεύσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της τόσο όσον αφορά στις προσπάθειες ένταξης της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ όσο και στο θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

«Τέτοια πράγματα δεν γίνονται χωρίς αντάλλαγμα, υπάρχει αμοιβαιότητα. Η Τουρκία δεν είναι στο σημείο να πει εντάξει διατάξτε χωρίς να πάρει τα δικαιώματά της πλέον. Βλέπω πολύ αποφασισμένη την Τουρκία. Δεν νομίζω ότι θα υποχωρήσει η Τουρκία χωρίς να διασφαλίσει τα εθνικά της συμφέροντα και την ασφάλειά της και χωρίς να το διασφαλίσει αυτό με συγκεκριμένο τρόπο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα θέλησε να επιστρέψει στο ΝΑΤΟ το 1978 μετά την απόσυρσή της λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο κ. Ερτούγ ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις Ετζεβίτ και Ντεμιρέλ άσκησαν βέτο σε αυτή την επιθυμία της Ελλάδας, όμως η Τουρκία ήρε το βέτο της για επιστροφή της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ πέντε βδομάδες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980. Είπε ότι η διαδικασία διεξήχθη ανάμεσα στους στρατηγούς του ΝΑΤΟ Χάιγκ και Ρότζερς και στον Κενάν Εβρέν.

 

 

Δειτε Επισης

Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν