Διασταύρωσαν και πάλι τα ξίφη τους για την ακρίβεια Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ

«Ενώ ο λαϊκισμός του ΑΚΕΛ θα συνεχίζεται, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και χωρίς να ρισκάρει το μέλλον της χώρας, να βρίσκει λύσεις», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, απαντώντας στις νέες αναφορές του ΑΚΕΛ.

Με την a la carte επίκληση των στατιστικών της Eurostat το ΑΚΕΛ απλώς επιβεβαιώνει τα όσα αναφέραμε στη χθεσινή μας ανακοίνωση, είπε. «Είναι τα ίδια στατιστικά που δείχνουν την Κύπρο να έχει σταθερά ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, να έχει εξαλείψει την ανεργία, να έχει μειώσει στο μισό τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν σοβαρή υλική στέρηση και να καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις από το 2005 όπου υπάρχουν στοιχεία σε σειρά οικονομικών δεικτών».  

Συνεχίζουν να αναφέρονται στην ΑΤΑ, θεωρώντας ότι οι συμπολίτες μας ξεχνούν πως είναι επί διακυβέρνησης τους που καταργήθηκε και ότι είναι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη που την έχει επαναφέρει, τόνισε ο κ. Πελεκάνος

«Ενώ ο λαϊκισμός του ΑΚΕΛ θα συνεχίζεται, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και χωρίς να ρισκάρει το μέλλον της χώρας, να βρίσκει λύσεις για να αντιμετωπίζει είτε τις κρίσεις που δημιούργησαν όταν κυβερνούσαν είτε τις εισαγόμενες κρίσεις της πανδημίας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, δήλωσε πως είναι το φράγμα των τιμών και της ακρίβειας που έσπασε, αλλά ο Συναγερμός επιβεβαιώνει ότι ζει αλλού.

«Η Eurostat κατέδειξε χθες ότι οι τιμές στην Κύπρο αυξάνονται με πενταπλάσια ταχύτητα από ότι στην υπόλοιπη ΕΕ, αλλά στο Προεδρικό και στην Πινδάρου δεν συναισθάνονται την κατάσταση. Από το 2015 η μελέτη που εκπόνησε η ίδια η κυβέρνηση έδειξε ότι στον τομέα των καυσίμων στην Κύπρο δεν λειτουργούν συνθήκες ανταγωνισμού, αλλά κατά τα άλλα διερωτώνται πού είναι τα καρτέλ και η αισχροκέρδεια», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση και ο Συναγερμός, αντί να απαντούν στο ΑΚΕΛ, να απαντήσουν στον κυπριακό λαό που ζει στο πετσί του την ακρίβεια. Να απαντήσουν γιατί δεν αποδέχονται τις Προτάσεις Νόμου που καταθέσαμε για μείωση της διπλής φορολογίας και για πλαφόν στα καύσιμα. Να απαντήσουν τι θέση έχουν για την ΑΤΑ: να αποκατασταθεί πλήρως και να επεκταθεί σε κάθε εργαζόμενο; Ναι ή όχι; Να τοποθετηθούν για το καθολικό αίτημα της κοινωνίας να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και στο ρεύμα», κατέληξε ο κ. Κουκουμάς.

«Η πραγματικότητα στέκει απέναντι από το ΑΚΕΛ»

Στο θέμα επανήλθε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, λέγοντας πως για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το ΑΚΕΛ αποδεικνύει πως έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γιατί ζητούν από την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ να πάρουν θέση για την ΑΤΑ την οποία εκείνοι κατάργησαν.

«Την ίδια ώρα απομονώνουν στατιστικά και τα παρουσιάζουν ως συνολική εικόνα στην κοινωνία, αγνοώντας τους ρυθμούς ανάπτυξης και τον χαμηλό δείκτη ανεργίας εν μέσω άλλης μιας διεθνούς κρίσης. 

Όπως έπραξαν κι χτες που αντί να συναισθανθούν ότι η ολόκληρη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τον πληθωρισμό, με την κυβέρνηση μας όμως ήδη να έχει πάρει ήδη μέτρα μείωσης του ΦΠΑ στα καύσιμα και στο ρεύμα, έκαναν λόγο για εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων!», πρόσθεσε. 

Η πραγματικότητα στέκει απέναντι από το ΑΚΕΛ από κοινού με την κοινωνία η οποία δεν υιοθετεί μηδενιστικές ρητορικές και πολιτικές που μας έφεραν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, κατέληξε ο κ. Δημητρίου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαίνεται το μέτωπο Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ για ακρίβεια-«Δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας»

 

 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα