Υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι παραμένει προσηλωμένος στην ενίσχυση των μακρόχρονων δεσμών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχτηκε στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τον θάνατο του Προέδρου των ΗΑΕ και Εμίρη του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στο βιβλίο συλλυπητηρίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια και τη συμπάθεια εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και του ιδίου στην τεθλιμμένη Βασιλική Οικογένεια, την Κυβέρνηση και τον φίλο λαό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Σεΐχης Χαλίφα, έγραψε, "ως ένας οραματιστής ηγέτης και αληθινός ανθρωπιστής, εργαζόταν αδιάκοπα για το μέλλον της χώρας του, επισφραγίζοντας για αυτή μια διακεκριμένη θέση διεθνώς. Θα τον ενθυμούμαστε πάντοτε για τη βαθιά του προσήλωση στην ευημερία του λαού του και στο συμφέρον των μελλοντικών γενεών, όπως επίσης και για τη μετατροπή των ΗΑΕ με τη μοναδική πολιτιστική τους κληρονομιά, στην πρωτοπόρα, σύγχρονη και ευήμερη χώρα που είναι σήμερα".

Τιμώντας τη μνήμη του, είπε, "παραμένω προσηλωμένος στην ενίσχυση των μακρόχρονων δεσμών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των φιλικών σχέσεων των λαών μας, προωθώντας τα κοινά στρατηγικά συμφέροντα προς όφελος της περιφερειακής ασφάλειας και ευημερίας".

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα