Κράτησε αποστάσεις από Σχοινά για ρωσική παρέμβαση στις Προεδρικές ο Αναστασιάδης

Τέτοιες αναφορές, είναι καλύτερο να αποφεύγονται δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με την καταγγελία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, περί ρωσικής παρέμβασης στις Προεδρικές Εκλογές, από το βήμα του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στην παρουσία του Αβέρωφ Νεοφύτου.   

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σχοινάς  σε απευθυνόμενος προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου άφησε σαφείς αιχμές για ρωσική παρέμβαση στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές, «φωτογραφίζοντας», μάλιστα, συγκεκριμένο υποψήφιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές Σχοινά είπε πως δεν νομίζει πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε πρόθεση να εμπλακεί, προσθέτοντας πως είναι καλύτερο να αποφεύγονται τέτοιου είδους αναφορές που μπορεί να δημιουργήσουν εσφαλμένες εικόνες όσον αφορά στον ρόλο τους.

«Βεβαίως, μεταξύ των πολιτικών οικογενειών της Ευρώπης υπάρχει αλληλοϋποστήριξη οσάκις υπάρχουν εκλογές, όμως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να διακρίνεται ή να διαφαίνεται ο διακριτός ρόλος των αξιωματούχων», κατέληξε.

Τι είπε ο Σχοινάς

Στο μέρος της τοποθέτησής του που αφορούσε τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο κ. Σχοινάς είπε: «Και τέλος πως εδώ και 70 ημέρες, όλη η ευρωπαϊκή οικογένεια μαζί με τους συμμάχους μας στην Αμερική και την Ασία δίνουμε ενωμένοι τη μάχη απέναντι στην φρίκη του πολέμου, απέναντι σε αυτούς που σκοτώνουν και ξεσπιτώνουν αμάχους, βομβαρδίζουν ορθόδοξους χριστιανούς, λεηλατούν αρχαιολογικούς θησαυρούς και στέλνουν φανατικούς ισλαμιστές να ξεριζώσουν τους ομοεθνείς μας από τις πατρογονικές τους εστίες στη Μαύρη Θάλασσα, την μήτρα της νεότερης Ελλάδας».

Στη συνέχεια κοιτώντας προς το μέρος του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου στις Προεδρικές εκλογές, Αβέρωφ Νεοφύτου πρόσθεσε, εκτός κειμένου: Φίλε Αβέρωφ, θέλω να ξέρεις ότι αυτούς δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν παιχνίδια στην Κύπρο, στην προεδρική εκλογή της Κύπρου. Η Κύπρος θα μείνει ευρωπαϊκή και δυτική και εσύ θα είσαι ο φορέας αυτής της μεγάλης προσπάθειας και εμείς θα είμαστε δίπλα σου».

Ο συντάκτης της είδησης, στην ιστοσελίδα «Εθνος», σημειώνει πως η εν λόγω αναφορά, μετά από σχετική έρευνα που έκανε αφορά τον Νίκο Χριστοδουλίδη, κάτι που ερμηνεύεται και ως παρέμβαση στις Προεδρικές Εκλογές αλλά και ως κήρυξη ως ανεπιθύμητου του κ. Χριστοδουλίδη, που μέχρι πριν από λίγο καιρό, ήταν ο βασικός συνομιλητής, τόσο των Ευρωπαίων όσο και των Ελλαδιτών αξιωματούχων, από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παρουσία Αβέρωφ στο Συνέδριο της ΝΔ και τα υπονοούμενα Σχοινά για Χριστοδουλίδη

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»