Ενοχλημένος ο Πρόεδρος από τα παρατράγουδα στο Προεδρικό-Στις τρεις οι συλλήψεις

Δεν πρόκειται να ανεχτώ παραβίαση των διατάξεων ή των προϋποθέσεων που πρέπει να διακρίνουν την παρασκευή του χαλουμιού, υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους τυροκόμους για το θέμα αυτό.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνει τι πήγε λάθος η Αστυνομία-Δυσφορία στο Προεδρικό για τις εικόνες ντροπής

Είπε ακόμη πως δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να φέρει το βάρος από την άρνηση κάποιων να υλοποιήσουν υποχρεώσεις που έχουν με βάση το πρότυπο παρασκευής του χαλουμιού και πως «θα είμαστε απόλυτοι και αυστηρότατοι στους ελέγχους που πρέπει να διενεργούνται για να πληρούνται οι προϋποθέσεις» παρασκευής του χαλουμιού. 

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Εμίρη του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν, στην Πρεσβεία των ΗΑΕ, στη Λευκωσία, και ερωτηθείς αν υπάρχει ενόχληση από την χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των αιγοπροβατοτρόφων έξω από το Προεδρικό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: “Όχι ενόχληση για την προβολή αιτημάτων. Αν υπάρχει μια έστω ενόχληση είναι οι τρόποι συμπεριφοράς».

Σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και με τους τυροκόμους «έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορεί να κερδοσκοπούν εις βάρος των προμηθευτών ή ιδιαίτερα των αιγοπροβατοτρόφων. Θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι αυστηρότατοι θα είναι οι έλεγχοι για τη συμμετοχή του αιγοπρόβειου γάλακτος στην παρασκευή του χαλουμιού και συνεπώς ευελπιστώ ότι θα εξευρεθεί ένας τρόπος», είπε.

Ανέφερε ακόμη πως η Κυβέρνηση ήδη έχει εξαγγείλει μια βοήθεια 8 εκατομμυρίων αλλά δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να φέρει το βάρος από την άρνηση κάποιων να υλοποιήσουν υποχρεώσεις που έχουν με βάση το πρότυπο παρασκευής του χαλουμιού.

«Και θα είμαστε απόλυτοι και αυστηρότατοι στους ελέγχους που πρέπει να διενεργούνται για να πληρούνται οι προϋποθέσεις όπως προβλέπονται από το πρωτόκολλο, από την έγκριση της σχετικής οδηγίας και συνεπώς δεν πρόκειται να ανεχτώ παραβίαση των διατάξεων ή των προϋποθέσεων που πρέπει να διακρίνουν την παρασκευή του χαλουμιού», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σε σχέση με τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Προεδρικό για το θέμα της οικονομίας και ερωτηθείς τι να αναμένει ο κόσμος από αυτήν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «δεν θέλω να προκαταλάβω».

«Το κράτος έχει ένα βαθμό δυνατότητας και οικονομικής ευχέρειας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι κάτι που οπωσδήποτε αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες σαν αποτέλεσμα, δυστυχώς, της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι να δούμε πώς μπορεί να συμβάλουμε στην άμβλυνση των προβλημάτων των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και όχι μόνο», επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται πως, για την επεισοδιακή διαμαρτυρία, έχει συλληφθεί το βράδυ της Τετάρτης, ένα πρόσωπο ηλικίας 42 ετών, ο οποίος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος.
 
Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης η Αστυνομία προχώρησε και στην εκτέλεση των άλλων δύο ενταλμάτων, τα οποία εκκρεμούσαν.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθη ένας 45χρονος από την επαρχία Αμμοχώστου και ένας 55χρονος από την επαρχία της Πάφου, οι οποίοι επίσης κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκα ελεύθεροι. 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος-«Δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με ανεδαφικές προτάσεις»
Στην Κύπρο την Τρίτη ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας για επίσκεψη εργασίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
N. Χριστοδουλίδης: Οι Τούρκοι στο παρασκήνιο επιχείρησαν να αποτρέψουν το σχέδιο Αμάλθεια
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη