Δευτέρα 15 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επιμένει ο Σιζόπουλος, πυρά από παντού-«Διέλυσε την ΕΔΕΚ, θα διστάσει στο ΓΕΣΥ;»

  18/05/2022 09:28
Επιμένει ο Σιζόπουλος, πυρά από παντού-«Διέλυσε την ΕΔΕΚ, θα διστάσει στο ΓΕΣΥ;»

Επιμένει ο Σιζόπουλος, πυρά από παντού-«Διέλυσε την ΕΔΕΚ, θα διστάσει στο ΓΕΣΥ;»

  18/05/2022 09:28

Έντονες αντιδράσεις, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές που τέθηκε το θέμα αλλαγών στο ΓΕΣΥ, προκάλεσε η πρόταση Νόμου του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπολου. Η πρόταση Νόμου θα συζητηθεί αύριο στην επιτροπή Υγείας της Βουλής και προβλέπει μεταξύ άλλων, να επιτρέπεται στους γιατρούς εκτός ΓΕΣΥ να συγταγογραφούν φάρμακα εντός ΓΕΣΥ, καθώς επίσης και την αλλαγή στο καθεστώς πληρωμής των προσωπικών γιατρών ανά επίσκεψη και όχι ανάλογα με τον αριθμό των δικαιούχων που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτούς.   

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της ΟΣΑΚ, Δημήτρη Λαμπριανίδη, ο οποίος έγραψε στο twitter για τον Μαρίνο Σιζόπουλο πως, «είναι πρόεδρος κόμματος, Ιατρός εκτός ΓΕΣΥ, επιμένει να αλλάξει ο νόμος του ΓΕΣΥ για να εξυπηρετεί Ιατρούς εκτός ΓΕΣΥ και δηλώνει ότι κατά τη συνεδρία στη βουλή οι ασθενείς δεν χρειάζεται να παραστούν να εκφράσουν άποψη. Τα κόκκαλα του Ιατρού σίγουρα τρίζουν! Modern Socialism!». Κάτι που ενστερνίστηκε και ο τέως υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος έκανε retweet. 

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ασθενών Κύπρου, Μάριου Κουλούμα, ο οποίος αρχικά δεν είχε προσκληθει για να παραστεί στη συνεδρία της επιτροπής Υγείας που θα συζητούσε την πρόταση του Μαρίνου Σιζόπουλου, ενώ με ανάρτηση του καταγγέλλει ανοικτά τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ότι η εν λόγω πρόταση αυταπόδεικτα θα ωφελέσει τον ίδιο και την εργασία του, αφού είναι γιατρός εκτός ΓΕΣΥ. 

Σε δική του ανάρτηση ο πρώην υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, έριξε τα βέλη του στον Μαρίνο Σιζόπολο, υποδεικνύοντας πως, «δεν δίστασε να διαλύσει την ΕΔΕΚ για το γινάτι, στο ΓΕΣΥ θα κολλούσε; Η κοινωνία ολόκληρη όμως παρακολουθεί στενά τον κάθε ένα βουλευτή κι όποιον επιχειρήσει να κρυφτεί πίσω από τους ανυπόληπτους θα τον ξεμπροστιάσει».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας