Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της Ζέτας-Επανεκτιμάται το μεσημέρι της Τετάρτης

Αναλλοίωτη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, σαράντα οκτώ σχεδόν ώρες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο «Υγεία» στην Αθήνα, κατόπιν της σοβαρής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας, μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου, που υπέστη την Κυριακή.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας, η κατάσταση της υγείας της υπουργού παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή, ενώ βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση, από τους ιατρούς της. Η Κυβέρνηση λαμβάνει συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση της Υπουργού, η οποία θα αξιολογηθεί προς το τέλος της εβδομάδας κι αν κριθεί ασφαλές θα μειωθεί η καταστολή. 

Πάντως, σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ίδια πηγή, επανεκτίμηση της κατάστασης της κ. Αιμιλιανίδου, θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός είχε μεταφερθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας με αεροασθενοφόρο στην Ελλάδα και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Υγεία, έπειτα από τη διάγνωση που έγινε στην Κύπρο, αφού προηγουμένως είχε μεταβεί στις Πρώτες Βοήθειες του American Medical Institute στη Λευκωσία, με έντονους πονοκεφάλους.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου συνοδεύεται στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, από μέλη της οικογένειάς της, ενώ στο πλευρό της βρισκόταν μέχρι χθες και ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Την υπουργό επισκέφθηκε εξάλλου και η Υφυπουργός Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση.

Δίπλα στην κ. Αιμιλιανίδου, που δίνει τη μεγαλύτερη ίσως μάχη της ζωής της, βρίσκονται εξάλλου και όλοι οι Κύπριοι πολίτες, οι οποίοι με μηνύματα μέσω διαδικτύου, στέλνουν τις θερμότερες ευχές τους στην υπουργό για ταχεία ανάρρωση.

Συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της έχει από τους θεράποντες ιατρούς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος για την περιπέτεια της υγείας της υπουργού.

Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη, ο Πρόεδρος είπε πως «αυτό που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά με έχει συγκλονίσει η περιπέτεια της υγείας της Υπουργού. Υπήρξε, είναι και θα παραμένει - εύχομαι ολόψυχα - ένας από τους στενότερους μου, αποτελεσματικότερους συνεργάτες που είχα από την ανάληψη της εξουσίας. Δημιουργική, αποτελεσματική και απόλυτα αφοσιωμένη στο έργο που ανέλαβε», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα