Συγκλονισμένος ο Αναστασιάδης για την Ζέτα-«Από τους στενότερους μου συνεργάτες»

Την μεγαλύτερη μάχη της ζωής της δίνει η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η κατάσταση της οποίας παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή, με τα επόμενα εικοσιτετράωρα να κρίνονται καθοριστικά, ενώ συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική, το νοσοκομείο «Υγεία» στην Ελλάδα.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμη αλλά σταθερή η υγεία της Ζέτας-Επανεκτίμηση της κατάστασης το μεσημέρι

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας. 

Όπως αναφέρει «η κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, σε καταστολή,  μετά από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο ''Υγεία'' στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με αεροασθενοφόρο στην Ελλάδα και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω σοβαρής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.  

Η κατάσταση της θεωρείται κρίσιμη και θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες».

Συγκλονισμένος ο Πρόεδρος 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι «έχω τακτικότατες επαφές και ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της υπουργού από την πρώτη στιγμή ύστερα από οδηγίες μου», προσθέτοντας πως χθες την επισκέφθηκε και η Υφυπουργός Πρόνοιας.

Όπως ανέφερε, «σήμερα το πρωί είχα ενημέρωση. Παραμένει σταθερή, αλλά σοβαρή η κατάσταση, κάτι που θεωρείται ενθαρρυντικό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά με έχει συγκλονίσει η περιπέτεια της υγείας της Υπουργού. Υπήρξε, είναι και θα παραμένει - εύχομαι ολόψυχα - ένας από τους στενότερους μου, αποτελεσματικότερους συνεργάτες που είχα από την ανάληψη της εξουσίας. Δημιουργική, αποτελεσματική και απόλυτα αφοσιωμένη στο έργο που ανέλαβε».

Ο Νίκος Αναστασιάδης ευχήθηκε από τα βάθη της ψυχής του, «σύντομα να είναι και πάλι μαζί μας με την ίδια αποφασιστικότητα που τη χαρακτήριζε ως αποτέλεσμα μιας ισχυρής προσωπικότητας που διαθέτει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διασωληνωμένη στην Εντατική η Ζέτα-Παραμένει σε καταστολή

Νωρίτερα, η Διευθύντρια Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε πως «είχαμε μια τελευταία ενημέρωση στις δώδεκα τα μεσάνυχτα. O υπουργός Υγείας αναχώρησε από το νοσοκομείο. Είχαμε ενημέρωση από την ομάδα που τη χειρούργησε. Η κατάσταση της παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή. Αυτή είναι η κατάσταση της».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως το μεσημέρι αναμένεται να γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης της. «Αναμένουμε τώρα το μεσημέρι, θα έχουμε μια συνομιλία με τους γιατρούς της. Είναι και μέλη της οικογένειας της στο πλευρό της. Την αγαπώ, γνωριζόμαστε 20 χρόνια. Θα έχουμε επανεκτίμηση. Το μεσημέρι θα συμπληρωθούν και 24 ώρες από το χειρουργείο».

Υπενθυμίζεται πως, η υπουργός Εργασίας μεταφέρθηκε κατεπείγον το βράδυ της Κυριακής σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, μετά από έντονους πονοκεφάλους, όπου στη συνέχεια διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο, λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου. 

Ακολούθως, η υπουργός Εργασίας είχε μετέβη εσπευσμένα στην Αθήνα με αερομεταφορά, κατόπιν της διάγνωσης που έγινε στο American Medical Center, λόγω της σοβαρότατης υπαραχνοειδούς αιμορραγίας και παραμένει σε καταστολή. 

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της η κατάστασή της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να μπει αμέσως στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε η πολύωρη επέμβαση για αφαίρεση του αιματώματος και εμβολισμό του ανευρύσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον