Συγκάλεσε σύσκεψη ο Πρόεδρος για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης

Σύσκεψη συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11 το πρωί, προκειμένου να μελετηθούν μέτρα άμβλυνσης ή/και αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας διεθνούς κρίσης.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, αναφέρει πως «κατανοούμε απόλυτα το ενδιαφέρον και τις εισηγήσεις είτε των κομμάτων είτε των κοινωνικών εταίρων, για τα φαινόμενα που παρακολουθούμε σαν αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που οφείλεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις αναμενόμενες και συνακόλουθες συνέπειες των κυρώσεων που λαμβάνονται εναντίον της Ρωσίας».

Σημειώνει πως, «πρόκειται για μία νέα παγκόσμια οικονομική κρίση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει το σύνολο των κρατών. Για άλλη μία φορά, η Κύπρος δέχεται το βάρος των συνεπειών, τις οποίες στο μέτρο των δυνατοτήτων της κυπριακής οικονομίας καλείται να αντιμετωπίσει. Με πλήρες αίσθημα ευθύνης και πάντα στη βάση των οικονομικών δεδομένων του κράτους, η Κυβέρνηση έχει, ήδη, υιοθετήσει αλλά και θέλει να διαβεβαιώσει τον κυπριακό λαό ότι θα συνεχίσει να υιοθετεί σειρά μέτρων προς άμβλυνση των συνεπειών».

«Προς τον πιο πάνω σκοπό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη στην παρουσία των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να μελετηθούν μέτρα άμβλυνσης ή/και αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας διεθνούς κρίσης», αναφέρει τέλος.

Δειτε Επισης

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά