Κρίσιμη η κατάσταση της Αιμιλιανίδου-Υποβάλλεται σε πολύωρη επέμβαση

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία υποβάλλεται σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στο πλευρό της βρίσκεται ο Υπουργός Υγείας, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέλνει τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η Υπουργός μεταφέρθηκε κατεπείγον το βράδυ της Κυριακής σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, μετά από έντονους πονοκεφάλους και διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο, λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αθήνας η Ζέτα-Υπέστη ανεύρυσμα εγκεφαλικής αορτής

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη, η κ. Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε επειγόντως με αεροασθενοφόρο σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα  και υποβάλλεται τώρα σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη. Την κ. Αιμιλιανίδου συνοδεύει στην Αθήνα ο Υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την κατάσταση της υγείας της Ζέτας

Όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Προέδρος της Δημοκρατίας από τη πρώτη στιγμή ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας της κ. Αιμιλιανίδου και εκφράζει τις θερμότερες του ευχές για ταχεία ανάρρωση. Ο ίδιος σε ανάρτησή του ανέφερε: «Στην Υπουργό Εργασίας, στην αγαπητή μου Ζέτα, η οποία αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσει και αυτή τη δοκιμασία».

Λόγω της κατάστασης της υγείας της κ. Αιμιλιανίδου, αναβλήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας για το κράτος πρόνοιας και η τελετή διαβεβαίωσης του νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα, το πρωί και το απόγευμα, αντίστοιχα, καθώς και η αυριανή περιοδεία του Προέδρου στη Λάρνακα, αναβάλλονται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου κας Στάλως Χατζηγιάννη Χριστοδούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, 17 Μαΐου, στις 9πμ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπουργοί, βουλευτές, κόμματα, υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας και οργανωμένα σύνολα έσπευσαν να στείλουν τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση στην Υπουργό Εργασίας.

Ευχές από τον πολιτικό κόσμο

«Με λύπη ενημερώθηκα για την περιπέτεια της Υγείας της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου. Ενημερώνομαι για την κατάσταση της υγείας της αγαπητής μου φίλης και συνεργάτιδας Ζέτας και εκφράζω τις θερμότερες μου ευχές για περαστικά και ταχεία ανάρρωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, σε ανακοίνωσή του, εύχεται στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας της. «Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα αυτή την περιπέτεια της υγείας της», κατέληξε.

 

Στο πλευρό της Υπουργού ο επιχειρηματικός κόσμος

Τις ευχές τους στην Υπουργό Εργασίας για γρήγορη ανάρρωση έστειλε και ο επιχειρηματικός κόσμος της Κύπρου, καθώς και οι εργοδοτικές οργανώσεις και οι συντεχνίες.

«Είναι με ιδιαίτερη λύπη που ενημερωθήκαμε για τα δυσάρεστα νέα της υγείας της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου. Οι σκέψεις και οι ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των μελών του Κυπριακού, Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) για ταχεία ανάρρωση, συνοδεύουν την Υπουργό, στις δύσκολες στιγμές που περνά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΒΕ.

«Ευχόμαστε την γρήγορη και ασφαλή επιστροφή της και επάνοδο στα καθήκοντά της. Το ΚΕΒΕ εκφράζει επίσης την αμέριστη συμπαράσταση του στην οικογένεια της κας Αιμιλιανίδου», προστίθεται.

Η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους απέστειλε εκ μέρους του ΓΣ της ΠΕΟ ευχές προς την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. «Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ και εμένα προσωπικά  ευχόμαστε ολόψυχα, να ξεπεράσεις το συντομότερο το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζεις. Εύχομαι πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της υγείας σου», αναφέρει η κ. Χαραλάμπους.

Την συμπαράσταση της στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΔΕΟΚ, και της εύχεται όπως ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή δοκιμασία και αναρρώσει το συντομότερο δυνατό. «Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι μαζί της», σημειώνει.

Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση υπήρξαν και από πάρα πολλούς απλούς πολίτες.

Δειτε Επισης

Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Κατέρρευσε κτήριο στο Πασαλιμάνι-Έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους
Ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν-Η σύγκριση των δύο στρατών, τα drone και τα πυρηνικά
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Στηρίζει τον πρόεδρο του στις Ευρωεκλογές το Κόμμα για τα Ζώα
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης