Απόλυτη ικανοποίηση Λευκωσίας για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης ΥΠΕΞ σχήματος 3+1

Απόλυτη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του σχήματος 3+1 (Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα εκφράζει η Λευκωσία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το Υπουργείο είναι «απόλυτα ικανοποιημένο από τα θετικά αποτελέσματα της υπουργικής συνάντησης του σχήματος 3+1 αφού θεσμοθετείται πλέον η πολιτική δυναμική του σχήματος με απτά πολιτικά παραδοτέα». Πρόσθεσε πως η συζήτηση των τεσσάρων Υπουργών ήταν μεστή από πλευράς ουσίας αλλά και περιεχομένου.

Σημείωσε, ακόμη, πως «αυτά τα πολυμερή σχήματα δεν αποκλείουν κανένα, είναι ανοικτά για συμμετοχή σε όλους όσοι ενδιαφέρονται, χωρίς αποκλεισμούς, στη βάση της αρχής της συμπερίληψης, νοουμένου ότι οι συμμετέχοντες σέβονται πλήρως το διεθνές δίκαιο και τις επιμέρους πτυχές του, και είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με όλα τα κράτη που συμμετέχουν σε αυτά τα σχήματα».

Ο κ. Δημητρίου είπε, περαιτέρω, πως στην παρέμβασή του κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, αναφερόμενος στο θέμα της Ενέργειας και της ανάγκης εξεύρεσης εναλλακτικών πηγών που να συνάδουν με τον στόχο της ενεργειακής διαφοροποίησης και να είναι οικονομικά βιώσιμες, αναφέρθηκε και στις ρωσικές υποδομές που γίνονται στο Άκουγιου της Τουρκίας, αναδεικνύοντας τις επιπλοκές που αυτές οι ενέργειες μπορεί να έχουν για την ασφάλεια της περιοχής.

Ο κ. Δημητρίου επεσήμανε πως όσον αφορά τον τομέα της Ενέργειας συζητήθηκαν όλες οι οικονομικά βιώσιμες και περιβαλλοντικά αποδεκτές ενεργειακές επιλογές, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στον στόχο της ενεργειακής διαφοροποίησης, ενώ εκφράστηκε πλήρης στήριξη στον EuroAsia Interconnector (ευρασιατικός διασυνδετήριος αγωγός).

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας