Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τεχνοκράτη από την Ελλάδα ζήτησε η Κύπρος για υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τ.Α.

  08/05/2022 12:49
Τεχνοκράτη από την Ελλάδα ζήτησε η Κύπρος για υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τ.Α.

Τεχνοκράτη από την Ελλάδα ζήτησε η Κύπρος για υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τ.Α.

  08/05/2022 12:49

Τεχνοκράτη από την Ελλάδα ζήτησε η Κύπρος για υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, την ίδια ώρα που γίνονται συνεχώς συναντήσεις για ενημέρωση δήμων, κοινοτήτων και πολιτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι παραλογισμοί ενός Νόμου-Έναν αντιδήμαρχο οι Τσιερκέζοι, έναν και η Λεμεσός

Σε δηλώσεις του στο Παλαιχώρι, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ανέφερε πως έχει γίνει η μεγάλη σύσκεψη την περασμένη Τετάρτη. Θα ακολουθήσουν οι επαρχιακές συσκέψεις, στις οποίες, είπε, «θα γνωστοποιηθεί σε όλους τους φορείς ο οδικός χάρτης εφαρμογής για την επόμενη διετία όλων των διατάξεων, ώστε να έχουμε μια ομαλή μετάβαση το 2024 στο επόμενο σχήμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυξάνεται το μισθολογικό κόστος για αιρετούς της ΤΑ-Οι μισθοί πριν και μετά

«Θέλω να επαναλάβω την πολύ μεγάλη ικανοποίησή μου από τη σύσκεψη που είχαμε την περασμένη Τετάρτη, στην οποία όχι απλά ενημερώθηκαν οι αιρετοί, αλλά και οι τεχνοκράτες, όλοι όσοι δηλαδή θα συνδράμουν την προσπάθεια προσαρμογής της μεταρρύθμισης», πρόσθεσε ο Υπουργός.

Αναφερθείς στην ενημερωτική σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης, είπε ότι υπήρξαν «πολύ εποικοδομητικές παρατηρήσεις και συζητήσεις, οι οποίες ήδη αναλύονται στο Υπουργείο Εσωτερικών». Το Υπουργείο Εσωτερικών, εξήγησε, «έχει αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο για να κατευθύνουμε μαζί με τη βοήθεια τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων». Σημείωσε δε ότι «ήδη έχουμε ζητήσει από την Ελληνική Δημοκρατία, και υπήρξε άμεση ανταπόκρισή του αιτήματός μας, για να αποσταλεί στην Κύπρο τεχνοκράτης για να μας βοηθήσει ακριβώς σε αυτό το πρωτόγνωρο έργο που έχουμε να κάνουμε».

«Και θεωρώ ότι μέσα σε αυτό το στενό χρονοδιάγραμμα των δυο ετών θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν για να φτάσουμε τον Μάϊο του2024 στο ολοκληρωμένο  πλέον μοντέλο και βεβαίως στις όποιες διορθώσεις απαιτείται να γίνουν για να έχουμε μια σωστή και δομημένη Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αυτή οραματίζεται ο Κύπριος πολίτης», κατέληξε ο κ. Νουρής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα οξύμωρα της Μεταρρύθμισης-Μείωσαν δήμους, άυξησαν συμβούλους κι αντιδημάρχους

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας