Στην κούρσα των Προεδρικών ο Λουκάς Σταύρου-Εξήγγειλε υποψηφιότητα

Με νέο κόμμα θα συμμετέχει σε ακόμα μια εκλογική διαδικασία ο Λουκάς Σταύρου, ο οποίος παράλληλα εξήγγειλε την υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Ο Λουκάς Σταύρου ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΕΛΑΜ, αποχώρησε αφού είχε διαφωνήσει με κάποιες αποφάσεις και μετά το ΕΔΗΚ, ανακοίνωσε την ίδρυση της ΕΚΑΝ (Εθνική Κοινοτιστική Ανασυγκρότηση).  

Υπενθυμίζεται ότι ο Λουκάς Σταύρου ήταν υποψηφιος και στις Προεδρικές του 2013, λαμβάνοντας μόλις 213 ψήφους και καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση ανάμεσα στους 13 υποψηφίους εκείνης της εκλογικής διαδικασίας. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Ανακοινώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στις προεδρικές εκλογές του 2023 με εκπρόσωπο μας τον Λουκά Σταύρου.

Θεωρούμε ως κεντρική αιτία όλων των δεινών της Κύπρου την εγκαθίδρυση μιας οικονομικής ολιγαρχίας που έχει κάνει την πατρίδα μας φέουδο και τσιφλίκι της που προκειμένου να διασφαλίσει τα μονοπωλιακά συμφέροντα της έχει κρατήσει την Κύπρο απομονωμένη από τον εθνικό κορμό και έχει επιβάλει πολιτικές που συνδέουν τα συμφέροντα της με διεθνή ολιγοπώλια μέσω της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ισχύον πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που ενταφιάζει την λαϊκή πολιτική βούληση με την μέθοδο των εκλογών, παρέχει την δυνατότητα άσκησης απολυταρχικής εξουσίας απόλυτα ελεγχόμενης από τα ολιγοκρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης τόσο ώστε η αντιπροσωπευτική δημοκρατία να είναι το πολιτικό οχυρό της οικονομικής ολιγαρχίας.

Επισημαίνοντας ως κυρίαρχο πρόβλημα την σύζευξη οικονομικής ολιγαρχίας με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία την οποία όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ως κρατικοδίαιτα πολιτικά μονοπώλια υπηρετούν κρατώντας τον λαό καθυποταγμένο και πολιτικά άβουλο και άφωνο, καταθέτουμε πρόταση αναγεννητική και επαναστατική ενάντια στην τυραννία.

Πρόταση εθνικής Κοινοτιστικής ανασυγκρότησης που θα δώσει στο λαό την δυνατότητα διαρκούς και ζώσας συμμετοχής στην εξουσία ώστε να είναι σε θέση να καταστρέψει δια της νέας νομιμότητας τα πολιτικά και οικονομικά μονοπώλια και να παράξει πλούτο για τους πολλούς και ισχύ για την πατρίδα.

Τούτο θέλει επιτευχθεί μέσα από τις κοινοτιστικές αποκεντρωμένες δομές άσκησης της λαϊκής πολιτικής βούλησης που θα εδράζονται στην αρχή των κοινοτικών και εργασιακών συνελεύσεων και των ελεύθερων κινημάτων του λαού.

Κόντρα στην απομόνωση της Κύπρου από την Ελλάδα που διαιωνίζει την τουρκική κατοχή της μισής επικράτειας μας επιβάλλοντας την ηττοπάθεια και την τουρκοπροσκύνηση, διεκδικούμε την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ελληνικό κράτος και την δημιουργία του Κοινού των Ελλήνων όπου τα δύο κράτη του ελληνισμού με ένα ενιαίο στρατό θα αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα των καιρών και θα θέσουν στο προσκήνιο την στρατηγική της απελευθέρωσης και της εθνικής ενδυνάμωσης.

Συμμετέχουμε στις προεδρικές εκλογές του 2023 για να δείξουμε πως υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα της πατρίδας που επεσώρευσε η διπλή κατοχή των τούρκων και ντόπιων ολιγαρχών.

Όσοι ανυπόταχτοι πολίτες Έλληνες της Κύπρου καλούνται στον αγώνα για την λαϊκή εξουσία και την εθνική ισχύ.

Ενάντια στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και την πλουτοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία