Έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ-Πρόσκληση Σιζόπουλου σε διαφωνούντες

Στις πέντε το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ για την εκλογή του αναπληρωτή προέδρου και των δύο αντιπροέδρων του Κινήματος, εν μέσω κλίματος έντασης και διαφωνιών, ανάμεσα στην ηγεσία και τους διαφωνούντες που κατηγορούν τον Μαρίνο Σιζόπουλο για παραβίαση του Καταστατικού του κόμματος και παρακοή των Δικαστικών Διαταγμάτων που βρίσκονται σε ισχύ.   

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Μαρίνος Σιζόπουλος στην θέση του προέδρου και τα 35 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που αναδεικνύονται μέσω του Παγκύπριου Συνεδρίου εκλέχθησαν χθες άνευ ανθυποψηφίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις Επαρχίες, ενώ τα αποτελέσματα για τις θέσεις του αναπληρωτή προέδρου και των αντιπροέδρων, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βυθίζεται στην παρακμή η ΕΔΕΚ-Μετά την καταιγίδα έρχονται μεγαλύτερες φουρτούνες

Σε δηλώσεις του από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε πως, «με τις εκλογές που πραγματοποιούνται σήμερα από την ΕΔΕΚ και την πραγματοποίηση χθες του τακτικού συνεδρίου, του 14ου, ολοκληρώνονται οι εργασίες για εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής και όλων αξιωματούχων του κόμματος, έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η λειτουργία του κόμματος στη βάση του καταστατικού και της νομιμότητας».

Ερωτηθείς για το ποια είναι η επόμενη ημέρα για την ΕΔΕΚ, δεδομένης της στάσης των διαφωνούντων ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε πως, «ήταν αναγκαίο να γίνει αυτό, δεδομένου ότι έπρεπε κατά τρόπο τεκμηριωμένο και νομικά και πολιτικά να δικαιολογηθεί γιατί υπήρξε η σύμπτυξη του χρόνου, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, η συνεδρία του Συνεδρίου και την ίδια στιγμή και η εκλογική διαδικασία. Τα μέλη πρέπει να γνωρίζουν τους λόγους της επίσπευσης αυτών των διαδικασιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακηρύχθηκε πρόεδρος για άλλη μια θητεία σε Συνέδριο εξπρές ο Σιζόπουλος

Μάλιστα έστειλε το μήνυμα πως, «οι πόρτες του κόμματος είναι ανοικτές για όλους. Εάν και εφόσον επιθυμούν να θέσουν οποιαδήποτε ζητήματα εντός των διαδικασιών του κόμματος, είναι ευπρόσδεκτοι. Εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση, είτε να διαγράψουμε διαφωνούντες, είτε να στερήσουμε από οποιονδήποτε τη δημοσιοποίηση της άποψή τους.  Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα των πράξεων, των λόγων και των έργων μας. Γι΄αυτό ο καθένας ας αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες».

Ερωτηθείς για το θέμα των Προεδρικών, ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε πως, αναμένεται εντός της εβδομάδας να γίνει συνάντηση με την ηγεσία της ΔΗΠΑ, «για να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις, να γίνουν κάποιες διευκρινίσεις ενδεχομένως από τις δύο πλευρές και να διερευνηθεί η δυνατότητα ενδεχομένως μιας συμπόρευσης για τις Προεδρικές Εκλογές. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα ενημερωθούν τα συλλογικά όργανα του κόμματος, για το τι μέλλει γενέσθαι από πλευράς της ΕΔΕΚ. Ακόμα το προεκλογικό σκηνικό είναι σχετικά ρευστό, οπότε η οποιαδήποτε απόφαση να εγκυμονεί κινδύνους. Γι’ αυτό κι εμείς θα αναμένουμε με ψυχραιμία, με προσοχή, να διαμορφωθεί το εκλογικό σκηνικό κι απ’ εκεί και πέρα με πλήρη διαφάνεια και δημοκρατικό τρόπο, όπως εξάλλου συνηθίζουμε, τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ, θα πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίζει ρέστα ο Σιζόπουλος, εξετάζει αίτημα για άρση ασυλίας του η άλλη πλευρά

Δειτε Επισης

Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές