Ανακηρύχθηκε πρόεδρος για άλλη μια θητεία σε Συνέδριο εξπρές ο Σιζόπουλος

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων, επιθέσεων και κατηγοριών, ο Μαρίνος Σιζόπουλος εκλέχθηκε πρόεδρος της ΕΔΕΚ για άλλη μια θητεία, άνευ ανθυποψηφίου, κατά τη διάρκεια του Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη δημοσιογραφική εστία στη Λευκωσία. 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, πέραν του Μαρίνου Σιζόπουλου αναδείχθηκαν και τα 35 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εκλέγονται για το Συνέδριο, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις της ηγεσίας θα πραγματοποιηθούν αύριο εκλογές. 

Στην ομιλία του ο Μαρίνος Σιζόπουλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των μελών και στελεχών του κόμματος που διαφώνησαν με τους χειρισμούς του, ενώ υποστήριξε πως ο βασικός λόγος διαμόρφωσης αυτής της άκρως αρνητικής κατάστασης, ήταν, «οι συνεχείς δικαστικές προσφυγές από ένα μικρό αριθμό μελών και στελεχών του Κόμματος, στόχος των οποίων είναι η παράλυση και η απαξίωση του Κόμματος. Η συμπεριφορά των οποίων είναι απότοκο εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων και προσωπικών ή/και αλλότριων συμφερόντων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σφοδρή επίθεση Σιζόπουλου σε διαφωνούντες-«Διασύρουν το κόμμα στα Δικαστήρια»

Υπενθυμίζεται ότι η διεξαγωγή του σημερινού Παγκύπριου Συνεδρίου, ανακοινώθηκε μόλις χθες το βράδυ, μετά τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, στην οποία συμμετείχαν λιγότερα από τα μισά της μέλη. Η Κεντρική Επιτροπή, πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα με κάποια στελέχη να αντιδρούν στις πρόσφατες ενέργειες του Μαρίνου Σιζόπουλου και να αποχωρούν. 

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Νικόλας Χρίστου, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Μαρίνου Σιζόπουλου, ενώ σήμερα εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων κοινοποίησε την απόφαση του να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τη θέση του αντιπροέδρου. Μάλιστα έντονη ήταν και η αντίδραση του πρώην προέδρου του κόμματος, Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε πως «η ΕΔΕΚ της δημοκρατίας στο σημερινό θλιβερό κατάντημα ενός μνημείου απολυταρχίας απαξιωμένου από τήν κοινωνία». 

Την διαφωνία του με τις ενέργειες και τις αποφάσεις του κόμματος, εξέφρασε δημόσια και ο βουλευτής του κόμματος, Κωστής Ευσταθίου, ο οποίος έκανε λόγο για 

Τελευταίος που βγήκε ανοικτά και κατηγόρησε τον Μαρίνο Σιζόπουλο, είναι ο βουλευτής του κόμματος Κωστής Ευσταθίου ο οποίος έκανε λόγο για μετατροπή του κόμματος σε μικρομάγαζο του Μαρίνου Σιζόπουλου. «Έχει εκληφθεί η ευγένεια και η σιωπή μου ως αδυναμία. Μπορεί κάποιοι να έχουν ασυλία γιατί είναι βουλευτές. Υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν ασυλία», ήταν το μήνυμα που έστειλε με νόημα ο Κωστής Ευσταθίου. 

Στο μεταξύ η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της αυριανής διαδικασίας ψηφοφορίας για την ανάδειξη αξιωματούχων του κόμματος. Συγκεκριμένα για τις ανάγκες των εκλογών θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Για τις επαρχίες Λευκωσίας και Κερύνειας, οι κάλπες θα στηθούν  στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ενώ σε Λεμεσό και Πάφο, οι κάλπες θα στηθούν στα επαρχιακά γραφεία. Για τις επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου, θα στηθούν κάλπες στη Λάρνακα, ενώ μια κάλπη θα στηθεί και στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Σωτήρας, για τα μέλη του κινήματος της Ελεύθερης Αμμοχώστου. 

Υπενθυμίζεται πως τη μια θέση αναπληρωτή προέδρου επαναδιεκδικεί η Μαρία Βασιλειάδου, έχοντας απέναντι της τον Μαρίνο Θεοδώρου. Τις δύο θέσεις αντιπροέδρων διεκδικούν επτά πρόσωπα, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Νικόλα Χρίστου. Πρόκειται για τους Ανδρέα Σιήκκη, Έλενα Περικλέους, Θωμά Ασπρή, Μάριο Χαννίδη και Λευτέρη Ανδρέου. 

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα