Τσακωμένος με την πραγματικότητα ο Τατάρ και για τους αγνοουμένους

Με αφορμή τις νέες επαφές του Τουρκοκύπριου ηγέτη για το ζήτημα των αγνοούμενων, με ένα γραπτό ανακοινωθέν η «προεδρία» του Ερσίν Τατάρ ασκεί κριτική στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Η τ/κ ηγεσία ισχυρίζεται ότι η ε/κ πλευρά είναι αυτή που καθυστερεί το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γκιουνές» γράφει ότι σε γραπτή δήλωσή της η «προεδρία» κάνει αναφορά σε συνάντηση του κ. Τατάρ με την Ομάδα Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για τις Αναγκαστικές ή Ακούσιες Εξαφανίσεις, στην οποία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι η πλειοψηφία των Τουρκοκύπριων αγνοουμένων ήταν πολίτες που απήχθηκαν από τα σπίτια τους, τις εργασίες τους ή νοσοκομεία από Ελληνοκύπριους κατά την περίοδο 1963-74, ότι προστέθηκαν νέοι Τουρκοκύπριοι στην λίστα των αγνοούμενων το 1974 και ότι η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων αποτελείται από στρατιώτες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ελληνοκυπριακή πλευρά επιχειρεί να καλλιεργήσει «την εντύπωση ότι το θέμα των αγνοουμένων αφορά μόνο τους Ελληνοκύπριους αγνοούμενους, κατηγορεί την τουρκική πλευρά και προσπαθεί να εμποδίσει τον έλεγχο της διεθνούς κοινότητας σε σχέση με τους Τουρκοκύπριους αγνοούμενους. (Ακόμη), η ε/κ πλευρά ευθύνεται για το ότι η ΔΕΑ δεν κατάφερε να ανοίξει τον ομαδικό τάφο των Τουρκοκυπρίων που βρίσκεται στην Αλόα». 

Στην συνέχεια η τ/κ ηγεσία αναφέρει ότι «χαιρετίζουμε την διαπίστωση της ομάδας εργασίας, που μοιράστηκε τις διαπιστώσεις την με την κοινή γνώμη στις 12 Απριλίου 2022 πριν αναχώρησή της από το νησί μας, για επιτάχυνση των εργασιών της ΔΕΑ».

 

 

 

Δειτε Επισης

Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»