Τίμησαν την επέτειο της 1ης Απριλίου τα κόμματα

Αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων τίμησαν σε δηλώσεις τους την επέτειο τη 1η Απριλίου μετά από το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα.

ΔΗΣΥ

Παρευρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τις μνήμες των ηρώων μας, των ηρώων που ύψωσαν τα ιδανικά τους και τα έκαναν λάβαρα ώστε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Για να τιμήσουμε, συνέχισε, τις μνήμες των ηρώων που με πίστη και αποφασιστικότητα έδωσαν μια μεγάλη μάχη. «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την μνήμη τους είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα τους και με κλίμα ενότητας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την επανένωση του τόπου μας».

ΔΗΚΟ

Αμούστακα παλικάρια, οπλισμένα μόνο με την αγάπη για την ελευθερία και την δικαιοσύνη ξεκίνησαν έναν άνισο αγώνα εναντίον των Άγγλων αποικιοκρατών, δήλωσε η αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάννα Ερωτοκρίτου.

Η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι αυτός ο όμορφος ηρωικός αγώνας παρέδωσε στον κυπριακό λαό την Κυπριακή Δημοκρατία. Την μεγαλύτερη ασπίδα και δόρυ που έχει ο κυπριακός λαό, όπως είπε, η ύπαρξη της οποίας διασφάλισε και διασφαλίζει ακόμα και σήμερα την φυσική του επιβίωση σε αυτά τα χώματα.

«Και θα συνεχίζει να διασφαλίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, νοουμένου ότι εμείς – και είμαι βέβαιη ότι αυτό θα πράξουμε – θα την περιφρουρήσουμε, την ισχυροποιήσουμε, ώστε να μπορέσει να αντισταθεί στις ορέξεις των Τούρκων εισβολέων κι αυτών που εποφθαλμιούν τον τόπο μας. Χρόνια πολλά στην Κύπρο μας, Χρόνια Πολλά σε όλους τους Κύπριους».

ΕΛΑΜ

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου δήλωσε ότι τιμούμε σήμερα τους ένδοξους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, οι οποίοι έγραψαν χρυσές σελίδες ελληνικής ιστορίας κατά την περίοδο ’55 – 59.

Ο αγώνας ξεκίνησε για αυτοδιάθεση και ένωση με την μητέρα Ελλάδα, πρόσθεσε, οδηγηθήκαμε όμως στην δημιουργία της σύγχρονης Κυπριακής Δημοκρατίας, ένα κράτος το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε απέναντι στις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας.

«Ο κυπριακός ελληνισμός έχει ως μοναδική νόμιμή του ασπίδα την Κυπριακή Δημοκρατία. Εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες Χρόνια Πολλά και να παραδειγματιστούμε από τον αγώνα της ΕΟΚΑ γιατί θα χρειαστεί στο μέλλον να αντιπαρατάξουμε την ίδια λεβεντιά, παλικαριά και το ίδιο σθένος».

ΕΔΕΚ

Οφείλουμε πολλά στην ΕΟΚΑ, αλλά χρωστούμε πολύ περισσότερα σε αυτούς που θα έρθουν, στις γενιές που θα έρθουν και πρέπει να ζήσουν ελεύθερες στην Κύπρο, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου. Την Κύπρο δεν την χαρίζουμε ούτε στους Τούρκους, ούτε στους Εγγλέζους, ούτε κανενός, πρόσθεσε. «Θα παλέψουμε για την Κυπριακή Δημοκρατία και θα νικήσουμε, Χρόνια Πολλά σε όλους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα