Άναψε φωτιές στο ΑΚΕΛ η δήλωση Φακοντή για τα ασυνόδευτα-Ανακάλεσε ο βουλευτής

Μια αναφορά του βουλευτή του ΑΚΕΛ Βαλεντίνου Φακοντή, για τα ασυνόδευτα παιδιά που θα μεταφερθούν από το Πουρνάρα στην Πάφο, κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, προκάλεσε αίσθηση, με το κόμμα του, να τον καλεί να ανακαλέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απίστευτες καταγγελίες για μετανάστες-Πηγαινοέρχονται στη Συρία για γιατρούς και αναψυχή

Συγκεκριμένα, ο κ. Φακοντής έθεσε το ερώτημα στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, εάν τα παιδιά μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλο χώρο αντί στην Πάφο, αφού είναι όπως είπε μια επιβαρυμένη περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης αναφοράς, με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ να ανασκευάζει, λέγοντας ότι το ερώτημα του ήταν κατά πόσον μπορούν τα παιδιά να μεταφερθούν σε διαφορετικά ξενοδοχεία κι όχι όλα (150) στο ίδιο. Τότε, ο υπουργός Εσωτερικών διερωτήθηκε ποιο είναι το πρόβλημα να διαμείνουν όλα στο ίδιο ξενοδοχείο, λέγοντας χαρακτηριστικά «εάν διαμείνουν 150 παιδιά σε ένα ξενοδοχείο 400 κλινών ποιο είναι το πρόβλημα;» Τότε, ο κ. Φακοντής είπε ότι απ’ όσο γνωρίζει η χωρητικότητα δεν είναι τέτοια, αλλά πρόκειται για μικρότερο ξενοδοχείο.

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, Άριστος Δαμιανού τόνισε ότι τέτοιες αναφορές δεν αντιπροσωπεύουν το ΑΚΕΛ, αφήνοντας εκτεθειμένο τον Βαλεντίνο Φακοντή.

Αντίδραση υπήρξε εξάλλου και από το ίδιό του το κόμμα, το οποίο με ανακοίνωσή του, ξεκαθάρισε πως «οι αναφορές που ακούστηκαν σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής από τον βουλευτή του Κόμματος Βαλεντίνο Φακοντή δεν εκφράζουν το Κόμμα και τις θέσεις του στο προσφυγικό/μεταναστευτικό».

Τόνισε επίσης πως «οποιεσδήποτε αναφορές που αναπαράγουν ξενοφοβικές αντιλήψεις για τους πρόσφυγες και δη τους ασυνόδευτους ανήλικους είναι απαράδεκτες. Ο βουλευτής θα πρέπει να ανακαλέσει άμεσα».

Λίγη ώρα αργότερα, ο βουλευτής ανακάλεσε τις δηλώσεις του, ξεκαθαρίζοντας ότι «ήταν ατυχής οι αναφορές μου. Τις αποσύρω και εκφράζω απερίφραστα την απολογία μου».

Όπως υπέδειξε, «τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα είναι ευπρόσδεκτα στην Πάφο και η επαρχία μας πρέπει να τα δεχτεί με ανοικτή αγκαλιά, με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»