Παρασκευή 12 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στο Κυπριακό Στεφάνου και Στιούαρτ

  28/03/2022 18:20
Αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στο Κυπριακό Στεφάνου και Στιούαρτ

Αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στο Κυπριακό Στεφάνου και Στιούαρτ

  28/03/2022 18:20

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είχε σήμερα συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ και τετραμελή αντιπροσωπεία της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών στην Κύπρο.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, συμμετείχαν από πλευράς ΑΚΕΛ ο επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού και Μέλος του Πολιτικού Γραφείου Τουμάζος Τσιελεπής και η Σταύρη Καλοψιδιώτου μέλος του Γραφείου Κυπριακού και της Κεντρικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό και την προοπτική ανάληψης πρωτοβουλιών που να επιτρέπουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επανέλαβε τη θέση του κόμματος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν  το 2017 και παρέθεσε στον κ. Στιούαρτ το σκεπτικό γύρω από την πρόταση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε κατά τη συνάντηση στην υιοθέτηση μέτρων που να αποκαθιστούν την ελπίδα του συνόλου των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στην προοπτική της συνολικής επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Στέφανος Στεφάνου καλωσορίζοντας τον κ. Στιούαρτ στα νέα του καθήκοντα υπογράμμισε την πάγια δέσμευση του ΑΚΕΛ για λύση εντός του συμφωνημένου πλαισίου και συνεργασία με την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ προς αυτή την κατεύθυνση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας