Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Μήνυμα στήριξης από Σχοινά για το μεταναστευτικό-«Η Κύπρος δεν θα αφεθεί μόνη»

  20/02/2022 14:33
Μήνυμα στήριξης από Σχοινά για το μεταναστευτικό-«Η Κύπρος δεν θα αφεθεί μόνη»

Μήνυμα στήριξης από Σχοινά για το μεταναστευτικό-«Η Κύπρος δεν θα αφεθεί μόνη»

  20/02/2022 14:33

Η Κύπρος δεν θα αφεθεί μόνη της στη διαχείριση του μεταναστευτικού, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η συνάντηση έγινε, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, μετά την ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης και ο Δημοκρατικός Συναγερμός για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Σχοινάς είπε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τη δυσκολία που έχει η Κύπρος να αναλαμβάνει ένα δυσανάλογα μεγάλος βάρος του μεταναστευτικού για το μέγεθος της χώρας και για τις δομές και τους πόρους που έχει στη διάθεσή της.

«Θέλω να δώσω το βασικό μήνυμα ότι η Κύπρος δεν θα είναι μόνη της σε αυτήν την προσπάθεια. Η Κύπρος δεν θα αφεθεί μόνη της στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Η παρουσία μου έχει ακριβώς αυτή τη σημασία», ανέφερε.

Ο κ. Σχοινάς είπε ότι τη Δευτέρα στο Προεδρικό θα υπογραφεί ένα μεγάλο μνημόνιο συνεργασίας που θα ενισχύει την Κύπρο και θα κινητοποιεί όλες τις διαθέσιμες μονάδες, υπηρεσίες και πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να σταθούμε γύρω από την Κύπρο. 

«Πρόκειται για μια αλλαγή σελίδας στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Χρειαζόμαστε δράση και χρειαζόμαστε άμεση δράση», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η Κύπρος χρειάζεται τη στήριξη της ΕΕ «γιατί είμαστε προ του κινδύνου το μεταναστευτικό να γίνει ίσως ένα από τα πιο μεγάλα, εθνικά ζητήματα του τόπου».

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι χρειαζόμαστε τη στήριξη της Ευρώπης και ξεκαθάρισε ότι δεν είμαστε ρατσιστές, σεβόμαστε και τις διεθνείς Συνθήκες και τις ευρωπαϊκές Αρχές και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε προστασία σε αυτόν που πραγματικά κινδυνεύει στη χώρα του. 

«Από την άλλη δεν μπορεί μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος να δεχτεί αυτούς που έρχονται να εκμεταλλευτούν, να γίνουν οικονομικό βάρος, να θέσουν σε κίνδυνο τον δημογραφικό χαρακτήρα με παράνομο, παράτυπο τρόπο και πολλές φορές αυξάνοντας και την εγκληματικότητα, αλλά και όταν οι περισσότερες μεταναστευτικές ροές ελαύνονται από την Τουρκία. Με πιθανούς εθνικούς κινδύνους», σημείωσε.

«Θέλουμε τη στήριξη της Ευρώπης και η Κύπρος έχει μέσα από αυτό το δυσάρεστο περιβάλλον το προνόμιο να έχει στο τιμόνι αυτού του δύσκολου χαρτοφυλακίου ενός γνήσιου Ευρωπαϊστή και φίλου της Κύπρου», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας