Ξέφυγε πάλι ο Τατάρ-Επικρίνει την Ε.Ε. για τους αγνοουμένους

Το πιο σημαντικό καθήκον για την ΕΕ, εάν θέλει να είναι εποικοδομητική και να συμβάλει σε ένα τέτοιο ανθρωπιστικό ζήτημα, είναι να συμβουλεύσει την ελληνοκυπριακή ηγεσία να απέχει από τη διατάραξη των διμερών σχέσεων, με την υπονόμευση του θέματος μέσω του Τύπου και να στηρίξει την Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, αναφέρει ανακοίνωση του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρει ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία συνεχίζει τις δηλώσεις που δεν συνάδουν με την καλή θέληση, σχετικά με το θέμα των αγνοουμένων, που αφορούν εξίσου Τουρκοκύπριους αλλά και Ελληνοκύπριους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σχολιάζοντας δηλώσεις του Επιτρόπου Φώτη Φωτίου, που έθεσε στόχο την Τουρκία και το ψευδοκράτος – όπως αναφέρεται – συνεχίζει να παραγκωνίζει τις εργασίες της ΔΕΑ και να χρησιμοποιεί ως πολιτική προπαγάνδα ένα ανθρωπιστικό θέμα.

«Ως τ/κ πλευρά η στήριξή μας στην ΔΕΑ είναι σαφής και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε, και οικονομικά, ώστε να συνεχίσει την ενεργό δράση της».

Υποστηρίζεται δε ότι ο Ερσίν Τατάρ από την εκλογή του και μετά έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην διακοπούν οι εργασίες της ΔΕΑ και συνεχίζει να το πράττει.

Είναι αναγκαίο για άλλη μια φορά να συμβουλευτεί η ελληνοκυπριακή ηγεσία να βάλει τέλος στη μαύρη προπαγάνδα μέσω του Τύπου και να υποστηρίξει τις εργασίες (της ΔΕΑ) με καλή θέληση και ειλικρίνεια, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με υγιή και αποτελεσματικό τρόπο. τρόπος.

Στο μεταξύ, σε μήνυμά του για την 58η επέτειο «αντίστασης της Λεμεσού» ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά στοχεύει σε μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο και κάλεσε την ε/κ πλευρά να σταματήσει τις προκλητικές προσπάθειες και την δημιουργία έντασης, και να απαντήσει θετικά στις εκκλήσεις για διάλογο.

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν, κατά την έκφρασή του, «το κράτος μας, την κυριαρχία μας, τις εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας Τουρκίας και του τουρκικού στρατού», υποστηρίζοντας ότι η πρότασή του για λύση δύο κρατών θα ωφελήσει το νησί και την περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»